Українська Канада
-
Спробуйте Main St Henry Ave
-
Та ні. Я хочу на природі пожити
-
Вітаю. Підскажіть з приводу виплат GST/HST Приїхав у Канаду рік тому, але тільки зараз буду подаватись на ці щоквартальні виплати. Питання: Чи начислять мені виплати за ці всі місяці що я був тут чи будут начисляти тільки тоді, коли я подав заяву на ці виплати. Дякую!
-
Якщо ви приїхали до Канади у 2022 році і забули податись на GST/HST виплати, нічого страшного! Ви можете надіслати аплікацію на GST/HST credit та листа, в якому попросити Canada Revenue Agency здійснити ці виплати ретроактивно з дати вашого прибуття до Канади. Розрахунок для сім"ї з однією дитиною: Ви можете отримати до $579, якщо ви прибули до Канади у першому кварталі. Якщо у другому кварталі - до $386 Якщо у третьому кварталі - до $193 ЯК ЦЕ ЗРОБИТИ 1. Заповнити аплікацію на www.canada.ca/.../child-family.../gsthstc-apply.html 2. Написати такого листа (просто заповніть свої дані) www.canada.ca/.../child-family.../gsthstc-apply.html 3. Надіслати ці документи до податкового центру залежно від провінції вашого перебування GST/HST (goods and services tax/harmonized sales tax) виплати здійнюються федеральним урядом, щоб полегшити життя людей з нижчим доходом. Це виплати, які частково компенсують, сплачені вами податки з продажу, коли ви купляєте продукти та товари у магазинах. Там є складні розрахунки, звичайно і купа формул. Однак, для прикладу, припустимо, що ви (сім"я з трьох людей) не працюєте або працюєте на мінімалку. Щомісяця ви витрачаєте на продукти харчування, одяг та інше, припустимо, $1000. Сума для прикладу. Коли ви купляєте щось у магазині, то, наприклад, у провінції Манітоба нараховується податок з продажу (Sales tax), який складається з - федерального податку GST 5% та - провінційного податку PST 7%. Отже, якщо ви пішли до магазину, купили товару/продуктів на 1000, ви заплатите додатково ще 12%, або $120, з яких GST - $50 PST - $70. Так от, мета виплати GST/HST credit - повернути вам назад частину сплаченого федерального кредиту GST залежно від ваших доходів. З розрахунку вище бачимо, що щоквартальна виплата на сім"ю з трьох людей може бути до $193 кожних три місяці (це для прикладу). Тобто, якщо ви витратили за квартал $3000 і сплатили на них $150 федерального податку GST, то вам повернеться навіть більше трохи 🙂 Фактично, отримавши цю виплату, виходить, що вам на 100% повернувся сплачений податок.
-
Ви повинні про це просити окремим листом.
-
Дякую. А як часто треба подавати GST/HST раз в рік чи кожен квартал?
-
Один раз продаєте, а далі CRA самі все роблять
-
Доброго дня, що робити, якщо ми маємо поїхати з Канади на певний час (може десь 3-4 місяці)? Чи є в когось рекомендації імміграційного адвоката в Торонто (можна англомовного) який би міг проконсультувати щодо даного питання
-
(5 + 1) Serhii, будь ласка, надішліть рішення вказаного математичного рівняння в цей чат протягом зазначеного часу, інакше Ви будете вилучені. Дякуємо! (30 сек) Powered by 1inch Network
-
Ми нещодавно приїхали, але зараз склалася ситуація через яку маємо поїхати, але плануємо повернутися. Офоирмили Ohip вже тут теж
-
А це не надто велика відпустка?
-
Добрий вечір!Якщо я отримав новий паспорт. Де я можу отримати новий ворк перміт?
-
Тому що наприклад для отримання ПР по сімейній програмі для українців на разі є обмеження по виїзду з Канади. В майбутньому, якщо якась ще спеціальна програма для українців буде, то є доволі Велика вірогідність що будуть дивитися чи покидали ви Канаду на який проміжок часу з моменту в'їзду.
-
P.S. будь ласка, якщо пишите якійсь поради від імені групи, будьте обережніше в наступний раз. Дякую
-
Доброго дня. Хто зараз подавався на візу візітор по загальній програмі, як швидко приходить рішення, або можливо є люди які можуть допомогти податись
-
@katharine_k хоче кікнути Rita з чату. Згодні? Info on moving from 🇺🇦 to 🇨🇦
-
@banofbot
-
Доброго дня, є можливість легального виїзду з України до Польщі для чоловіків. докладніше в лс
-
Але потрібно довідку з банку(і щоб на рахунку були кошти ) довідку з роботи ... Як це правильно зробити
-
А як бути з податковими формами?
22 Jan 2023, 19:22
Post 94556 of 122726
about 8 hours ago