Українська Канада
-
Я зі Львова. Вчилася в російськомовному садочку, потім в російській школі, вдома і з друзями спілкувалася російською. Проблем і кофліктів ні з українською ні з російською мовою ніколи не мала. Під час майдану принципово перейшла на українську, без проблем. Тепер вже і забула як то думати російсткою.
-
Що я помітила зсередини Канади, що більшість новоприбулих говорить українською мовою, і видно/чути що почали вони її використовувати не так давно І мені стається зʼявилась тенденція що після всіх подій 2014/2022 року люди говорять/намагаються переходити українською… І це дуже добре 😊
-
Це ж Торонто! Там багато руззькомовних 😂
-
Ну а що зробиш, мають право, це вільна країна і це їх вибір…
-
Я вам більше скажу)) є такі що приїхали і перейшли на руззьку... "Ето свободна страна і как хочу так говорю" хоча по приїзду сюди так щебетали на соловїній..
-
Їздили у якості туриста? Бо це багато пояснює. На туристичних маршрутах багато людей з інших міст, які послуговуються російською, на жаль
-
На фірмовому бланку, певно
-
Нотаріальні бланки
-
Так, як турист..Молодь також російською розмовляла, люди старшого віку..я подумала, що може я містом помилилася, бо завжди думала, що у Львові всюди звучить українська)
-
На початку 2022 року був такій хаус що тоді випускали всіх підряд, ніхто про те навіть і не думав…😔
-
Так, переважно була у середмісті
-
ІРеєстрів багато було закрито… Ну та й і у нотаріусів просто бланків не вистачало…як оформлювали дозвіл від чоловіка на виїзд дитини - то в минулому році восени був також на білому листку … а от зараз то вже на фірмовому бланку треба буде робити новий
-
зараз хаос у Канаді, бо люди із подовженими паспортами, жінки без дозволу на подорожі із дітьми від батька..посольство не встигає, ну шо його казать, коли воно канєшна
-
Трошки хмарно… часто ідуть дощі?
-
Це де така красота? 😍