(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Foeigh business income
-
Тільки фоп чи пп. Будь яка підприємницька діяльність є обов‘язковою інакше визнається незаконною, є стаття навіть
-
TurboTax я дивився платний :(. А Wealthsimple чисто безплатний тільки є 🙁
-
В wealthsimple є Canadian income, foreign income та income before Canadian residency
-
Акаунти буде після першого noa
-
Якщо є акти або інші документи що доводять що це було зароблено до набуття канадського резиденства то це рахується як дохід до Канади.
-
В Україні неможна щось робити за грощі і тільки потім сплатити податки з того, обов‘язково реєстрація, інакше штраф. В Канаді до ~30к на рік реєстрація нк потрібна, потім рекомендована. biz.ligazakon.net/analitycs/206163_vdpovdalnst-za-nezakonne-pdprimnitstvo-v-ukran
-
Я вчора подала першу декларацію через Wealthsimple. Отримала confirmation number. Далі сьогодні в аккаунті Wealthsimple побачила що з'явилася кнопка Express NOA. Перейшла по ній на сайт CRA для реєстрації MY ACCOUNT. Але коли ввожу свій SIN воно видає помилку 210. Загуглила та побачила що ERR 210 is due to not filling taxes the last year or two. Може ще зарано?
-
Я тупо за увесь Травень буду вказувати, щоб не морочитись.
-
О, велкам в геморой :). Як в мене щось знайдеться конкретне, я відпишусь сюди. Бо по ідеї я не один з таким гемором 🙂