(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
-
Вшарив, тоді згідний
-
Мета - знайти щось на локальному ринку і рухатись в сторону PR. Тому трошки відкинув варіант шукати щось знаходячись в Європі, бо це знижує шанси на успіх. По грошам прикинув, що за оренду я зараз плачу +- также, як було би в Калгарі. На їжу 2-м людям треба небагато, дітей або інших якорів немає, тому хочу сперше приїхати, тоді вже шукати нову роботу)
-
Ну, то відповідь на тему скилових чуваків)
-
Та хотітись назад хз чи буде, в мене останні 4 роки життя - це стабільні переїзди з міста в місто та з країни в країну, звик до стресу та нових обставин, а уж тим більше після 24.02. Ніяк не можу свого місця знайти, тому скитаюсь по світу) Канада звучить цікаво якраз із-за можливості відносно швидкої легалізації, мови яку вже добре знаю, ну і подібно до США "країна емігрантів", де ти не будеш таким чужим, як я зараз в європці) Планую мати подушку в районі 20к + ще машина в Європі на продажі буде, ще з того щось перепаде, ну і далі продовжувати працювати ремоут, тобто фінансово в принципі має звучати доволі адекватно, якщо мої прогнози місячних витрат реалістичні (4-5к CAD на 2х людей з орендою 1.5-2 в Калгарі і скромними апетитами) Канада завжди була мрією, тому захотів спробувати, типу не зайде - завжди можна повернутись назад. Єдиний момент, який тривожить - як би встигнути в своє часове вікно діючого PR набити досвід, тому я сюди і написав, хоча насправді не люблю людей замахувати лишніми питаннями і 99% часу readonly в чатах сиджу))
-
Якщо робота є віддалена, то чому б не спробувати? Нема ризику залишитись без роботи і грошей на існування. Я так їхала, через 6 тижнів вже була з канадським офером. Працювати, шукати тут житло і займатись документами було трохи тяжко, але здійснимо.
-
«Нє винєсла душа поета»)
-
Ні, в загалі то це міф, що є якась централізована процедура про обмін такою інфою між податковими різних країн. Є договори про недопущення подвійного оподаткування, є договори про обмін інформацією, але це все через сраку працює по запиту і це все case by case. Якщо ви чомусь цікаві податковій, про вас дізнаються все.
-
AMA: I’m Kyum Kim, and I co-founded Blind MadeBlind @ Blind I’m Kyum Kim, and I’m one of the co-founders of Blind. I came to the US from Korea in 2014 to launch Blind in the US. If you worked at Amazon or Microsoft from 2014 to 2015, you might’ve met me. We threw parties in Seattle to meet people and introduce Blind. I personally signed up the first 100 users at Amazon. And if you saw Mini Microsoft 2.0 posters in the Microsoft Commons elevators, that was me! The cofounders of Blind started Blind because we had all worked at big companies and seen firsthand how important it was to have a platform independent from companies so that companies couldn’t shut it down if they didn’t like what they saw. Personally, I like to watch comedy clips and play soccer as a hobby (Hi if you saw me get roasted last week at the tech roadshow.) Personally, I am a father of a 2 yo daughter and live in the Bay Area. AMA about Blind, being a startup founder, or immigrant to the US. TC 200K + options @blind_feed