(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
С таймкодом даже, там минуты 3 всего youtu.be/161NINFEJ4A?t=4166
-
Що робити коли менеджер вас не підтримує, або вони не є достатньо компетентними? Що якщо вони не дають вам план дій, або всі класні задачі дають вашим колегам, а не вам? Якщо вам важливе промо, піти з команди може бути непоганою ідеєю. Міняти команди дуже напряжно. До того ж, теперішня команда може бути однозначно поганою. Але іноді доводиться робити те що треба, а не те що зручно. Якби ж тільки я міг повернутись у часі і сказати самому собі в 2016 році “лівай, Стіві, ця команда - це діра на 2 роки твого життя”... Але це я :) не робіть моїх помилок. Якщо ви в схожій ситуації, вам треба приймати рішення і робити вибори. Що вам важливіше: команда чи промо? Комфорт тут і зараз, чи дискомфорт з можливістю мати набагато більший комфорт потім? Ринок праці зараз не в найкращому стані (тому й варто спробувати отримати підвищення на теперішньому місці). Казус в тому, що ті кому нова робота особливо і не треба - знаходять її найлегше. Якщо ж ви все-таки думаєте обрати нову команду, перевірте 3 рази, що ваш новий менеджер вас підтримає, має досвід промо на ваш наступний рівень, і загалом є хорошим менеджером. Ознаки хорошого менеджера включають: багато років в тій самій команді, люди не тікають з команди, ну і, власне, вони когось промоутили в команді. Ознаки поганого: менеджер міняє команди як рукавиці, люди з команди тікають, і вони нікого не промоутили. Не витрачайте час і сили на зміну команди, якщо нова команда така ж фігова як і стара. Отже, підвищення іноді вимагає важких розмов і виборів. Також пам’ятай, жодну людину не підвищать якщо її менеджер тому не сприяє. Якщо нічого не міняється, то треба рухатись далі.
-
Далі, в 2017, в мене нарешті з’явився L7 менеджер, але він був просто жахливим. Я поясню. Частиною промоушена є підготовка кейсу і запиту на перегляд мого рівню. Я йшов на рівень principal engineer. На наших щотижневих 1-1 зустрічах він все обіцяв, що напише документ запиту вчасно (прим.: в амазоні як і багато де, є цикли промо: якщо не встиг - то чекай півроку-рік). Дедлайн прийшов, а він так і не надіслав запит. Ця одна дія, чи, радше, її відсутність, відкинула моє промо на 6 місяців. Або, якщо в грошах, то мінімум $50k. Я зараз думаю, що через цих двох менеджерів я втратив цілих 2 роки своєї кар’єри. Дуже обідненько! І я любив свою тодішню команду, мені подобались задачі, мені подобався продукт. Але, якби я тоді додумався тверезо оцінити ситуацію, я б зрозумів одразу, що мені промо в таких умовах не світить. Перевірте свого менеджера на компетентність в питаннях промо, спитайте його чи він вас підтримає в роботі над промо. В ідеалі, ваш менеджер має мати позицію того ж рівня або вище куди ви цілитесь. Спитали і отримали позитивну відповідь? Добре, можна рухатись далі. Але якщо менеджер вас підтримує, але не має необхідного досвіду, тоді вам варто поговорити зі скіпом (прим.: менеджер мого менеджера) і потренувати вашого менеджера робити промо, або й зовсім замінити вашого менеджера в цьому питанні. Якщо ваш менеджер не охоче вас підтримує, то вам треба зрозуміти в яких конкретно питаннях є прогалини і розробити план як покращити ваші скіли. Ні в якому разі не погоджуйтесь на фразу “просто треба довше побути мідлом, надто рано тобі сіньйором бути, от у нас сіньйором всі після 30 років досвіду ставали…”. Таку фразу менеджери кажуть коли їм просто лінь, або вони їм пофіг на ваш розвиток, або просто не знають як зробити оцінку ваших сильних і слабких сторін. Якщо ви чуєте фразу “може наступним роком”, скажіть “о, тоді це буде гарантовано? Якщо не гарантовано, то як зробити це гарантовано? [wink-wink]” . Якщо ви ще не говорили з вашим менеджером про промо - то це ⚡️знак ⚡️, пора. Йдіть і забукайте з ним час поговорити про це. Це може бути страшно, але як і з м’ячами які не долітають до лунки, якщо не спробувати - ніколи не дізнаєшся, що тобі перепаде. Якщо вам здається, що ви як наче вимагаєте щось, то один спосіб як побороти цей страх це підвести менеджера до діалогу: “Я думаю, що я готовий подаватись на наступний більш сіньйорніший рівень, але мені потрібна ваша допомога, щоб зрозуміти як я справляюсь зараз. Щоб це не було зненацька, чи можете ви на наш наступний 1-1 подумати про мої сильні сторони і речі над якими мені треба попрацювати? Так ми можемо почати складати план промо.” Іноді, треба наполягати, але при цьому не вимагати нічого. Вам просто треба прокомунікувати, що ви хочете від менеджера план дій на промо.
-
Як отримати підтримку менеджера В попередньому пості ми обговорили передумови для роботи над підвищенням. Першою умовою є ваше бажання прийняти новий виклик. Це вимагає важкої праці, і вам необхідно бути готовими на жертви. Друга умова: пересвідчитись, що ваша компанія взагалі робить промо. Якщо нікого останнім часом не підвищували на наступну сходинку, то значить вам буде складніше. Третьою умовою є ваша відмінна репутація: останнє рев’ю вашого перформансу має бути як мінімум “meets expectations”. Якщо ви на сидите на PIP, або у вас ще не було рев’ю, то варто вирішити спочатку це питання перш ніж працювати над промо. Проте ще однією дуже важливою умовою є підтримка менеджера. Я спеціально це виніс в окремий пост, бо ця тема заслуговує екстра уваги. В гольфі є вираз “краще перебздіти ніж не добздіти” (ориг.: “100% of short putts don’t go in”). Якщо м’яч зупиняється так і не докотившись до лунки, значить у нього не було навіть шансу впасти у лунку. Тобто треба бити сильніше, і тоді хоча б буде шанс. Щодо підвищень, в 100% випадках менеджер грає роль у вашому підвищенні. Якщо менеджер за вас не буде горою, значить не бачити вам підвищення. Неможливо ігнорувати чи якось обхитрити систему, якщо ваш менеджер вас не підтримую, або є некомпетентним і недосвідченим. В 2016 коли я (прим.: Steven - автор тексту) думав, що нарешті готовий до підвищення, в мене сталися 2 неприємні перестановки менеджерів. Спочатку, недовгий час через скорочення я мав звітувати менеджеру L5 рівня (прим.: мідл в амазон) в той час коли я був L6. Він був ок, веселий чувак, але він просто не мав достатньо досвіду щоб мені допомогти. Моїм скіпом (прим.: менеджер мого менеджера) був L8 (прим.: vice-president level) і йому не було часу мною займатися.
-
Поки Українська влада раз за разом продовбує всі можливості показати західним партнерам, що все таки ми демократія, працюємо над собою і змінюємось на краще (хоча б перед ризиком втратити суверенність), рашка обходить санкції, допомогла розпалити війну в Газі, знову підгорає на всьому ближньому сході, Північна Корея і Китай раптом побачили вікно можливостей для себе (якщо вони ним склристаються - Україні триндець моментально), не виключаю, що Венесуела зараз рипвється теж не без підказки пу, а що Україна? Корупція, корупція, корупція, і жодної ознаки що з нею борються (зате всі ознаки, що там всі вмазані).
-
Мєлкоє хуйло сказало вони будуть домбити британців, якщо вони розмістять свою армію на території України. Плюс це все ж таки НАТО, тому навряд чи вони будуть надавати війська. Скоріш матеріальна допомога, але то диванна аналітика
-
У нас есть голосовальщица, специалист по пикапам, еще борщ есть кто хорошо готовит. А фасилитатора нет.