Як отримати підтримку менеджера
В попередньому пості ми обговорили передумови для роботи над підвищенням. Першою умовою є ваше бажання прийняти новий виклик. Це вимагає важкої праці, і вам необхідно бути готовими на жертви. Друга умова: пересвідчитись, що ваша компанія взагалі робить промо. Якщо нікого останнім часом не підвищували на наступну сходинку, то значить вам буде складніше. Третьою умовою є ваша відмінна репутація: останнє рев’ю вашого перформансу має бути як мінімум “meets expectations”. Якщо ви на сидите на PIP, або у вас ще не було рев’ю, то варто вирішити спочатку це питання перш ніж працювати над промо.
Проте ще однією дуже важливою умовою є підтримка менеджера. Я спеціально це виніс в окремий пост, бо ця тема заслуговує екстра уваги.
В гольфі є вираз “краще перебздіти ніж не добздіти” (ориг.: “100% of short putts don’t go in”). Якщо м’яч зупиняється так і не докотившись до лунки, значить у нього не було навіть шансу впасти у лунку. Тобто треба бити сильніше, і тоді хоча б буде шанс. Щодо підвищень, в 100% випадках менеджер грає роль у вашому підвищенні. Якщо менеджер за вас не буде горою, значить не бачити вам підвищення.
Неможливо ігнорувати чи якось обхитрити систему, якщо ваш менеджер вас не підтримую, або є некомпетентним і недосвідченим.
В 2016 коли я (прим.: Steven - автор тексту) думав, що нарешті готовий до підвищення, в мене сталися 2 неприємні перестановки менеджерів.
Спочатку, недовгий час через скорочення я мав звітувати менеджеру L5 рівня (прим.: мідл в амазон) в той час коли я був L6. Він був ок, веселий чувак, але він просто не мав достатньо досвіду щоб мені допомогти. Моїм скіпом (прим.: менеджер мого менеджера) був L8 (прим.: vice-president level) і йому не було часу мною займатися.