Вітаю, друзі!
Потрібна порада щодо виготовлення українського закордонного паспорта.
У мене подвійне громадянство - України та Канади. Мій український закордонний паспорт скоро закінчується, а записатися на прийом у консульствах України в Канаді майже нереально. Тому я розглядаю можливість подати документи в консульстві України в США, оскільки там є більше вільних слотів.
У зв’язку з цим маю кілька запитань:
1. Чи можу я подати документи на оформлення нового закордонного паспорта в Генеральному консульстві України в США, якщо я не є резидентом США та не маю американських документів, що підтверджують моє місце проживання там?
На сайті консульства зазначено, що потрібно заповнити заяву з американською адресою та надати документи, які підтверджують легальне перебування в США. Я можу в’їхати до США за своїм канадським паспортом, але наскільки критичною є відсутність форми I-94? І у мене тільки канадська адреса.
2. За який період до завершення строку дії мого поточного паспорта я можу подати заявку на отримання нового?
Я вже писала листа до консульства, але у відповідь отримала лише посилання на їхній сайт. Повторний запит залишився без відповіді. Буду дуже вдячна за відповідь якщо хтось мав такий досвід або може щось порадити!