UA to Canada CUAET
-
Справа в тім що не все означає саме те що написано, цікавився питанням знаю. Стаття 19 про підстави є не наказовою, тобто не є караючою а дозвільною, тобто якщо людина громадян України захоче відмовитися від громадянства він не має права це зробити без підстав і саме ця стаття дозволяє. Також існує Конституція України (ст. 4) визначає, що в Україні існує єдине громадянство — тільки громадянство України. І тут воно не означає те що подумалось, в офіційному тлумаченні є пояснення що тут мається на увазі одне громадянство в межах України, тобто не може бути громадянства Києва чи інших і ця норма не розповсюджується на інші держави. Тому навіть коли влада хоче когось навмисне позбавити громадянства це не так просто і використовують як правило інші підстави і виконують це указами президента, якщо би ці норми забороняли інші громадянства то достатньо було би рішення районного судді щоб позбавити будь кого громадянства, але це ж не так.
-
Можешь попробовать. Но по идее ты самостоятельно не можешь от него отказаться. Можешь только направить письмо в администрацию президента. С просьбой лишить тебя его. Но это мое имхо, я не юрист как никак.
-
Это уже по прилету в Канаду ? Или нужно было это делать когда заполняла анкету? Стади примит
-
я відповідала на конкретне запитання учасника. я не знаю, що відповісти на ваше абстрактне запитання, не знаючи вашої ситуації.
-
для выхода из гражданства, как правило, существует условие отсутствия задолженности по налогам - принудительное "лишение" гражданства за приобретение нового было бы прекрасным способом обойти это условие, и именно поэтому оно так просто не работает, одного желания недостаточно
-
Ну получили мы ворк примит а дети визитёр , спрашиваю стади примит в Канаде уже по прилету оформляется или за ранее подавать на него как на ворк и визитёр .
-
Вы и ворк и стади пермит можете получить исключительно по прилёту в Канаду.
-
Спасибо за ответ
-
Розповім вам як мій син набув два громадянства. Він народився у Туреччині, я громадянин України, батько громадянин Туреччини. Ми хотіли отримати тільки українське, але консульство повідомило нам про те, що вони не можуть нам надати українське свідоцтво про народження так як батько дитини громадянин іншої країни, нам було необхідно спочатку отримати турецьке свідоцтво, що означало одночасно отримання турецького громадянства, а ось потім на основі турецьких документів ми подались на набуття українського громадянства, цитуючи представника консульства: "так, Україна не визнає інше громадянство, але дитина має право на два громадянства, він може усе життя мати турецьке, але Україна його турецький паспорт не буде визнавати" Ось так і довелось, деякі люди не мають вибір і отримують друге громадянство, хоча тоді по факту в моєї дитини українське громадянство друге по набутті, а по народженню перше турецьке
-
при бажанні можна на стаді перміт податися онлайн і до приїзду в Канаду, але це для студентів, а не школярів.
-
стаді перміт для дітей до 18 років не потрібно оформлювати, якщо вони вчаться в школі, а у батьків ворк перміт. але я завжди рекомендую просити стаді перміт, якщо офіцер погодиться. для того, щоб навчатися в університеті або коледжі, наприклад, стаді перміт потрібно отримувати обов’язково.
-
Дякую