Pets to Canada
-
Всіх вітаю, шановне товариство. Отже, як і обіцяв викладаю інфу про переліт до Канади з французьким бульдогом. Вихідні дані:
- прямий переліт Варшава - Торонто
- собака більше 8 кг з переноскою тому пішла в багажний відділ, вага собаки разом з кліткою -20 кг
- квиток на тварину купувався під час купівлі всіх квитків для людей, вийшло порядка 360 долл.сша за тварину в клітці
Документи:
- український ветпаспорт старого зразка з даними всіх вакцин від сказу, в тч та що ще діє (до грудня 2022)
- міжнародний вет сертифікат нового зразку, який містить дані про власника, чіп, його номер та дату встановлення, відмітки про обробку від паразитів та проходження огляду вет лікарем з печатками та підписами клініки, а також зробив на всяк випадок в новий паспорт ще 1 вакцину від сказу щоб перестрахуватися.
- ветеринарний сертифікат на експорт домашніх тварин з Європи виданий державною вет службою Словаччини в м.Братислава, що містила інформацію про дані собаки, всі щеплення, дату та номер рейсу, маршрут, адресу в Канаді. Також на останній сторінці сертифікату був стейтмент про те що тварину оглянув вет лікар і допустив до перевезення
- окремого сертифікату здоров'я у нас не було і ніхто в Братиславі нам його не став робити тому що направляють до фахівців в держ вет службі
Переліт Прибули до аеропорту Варшави автомобілем з Братислави за 3 години до вильоту. Тварину покормили за 12 годин до вильоту, вода в необмеженій кількості, перед аеропортом вигуляли. В будівлі аеропорту прямуємо до стійки 245 (Special Assistance), яка завжди майже пуста та займається перевіркою документів на всіх подорожуючих та тварин. По факту перевірили щеплення проти сказу і вет сертифікат Словаччини. Виписали посадкові талони і відправили здавати пса в негабаритний вантаж. В НВ працівники аеропорту просканували переноску на рентгені, потім я посадив пса до клітки, налив води в миску що кріпиться на решітку, застелив пєльонку і в мене його в такому вигляді забрали. По прильоту в Торонто тварин з літака дістають останніми тому не варто поспішати до них одразу. Тим паче в любому випадку вам доведеться оформлювати дозволи для себе та сім'ї спершу а потім вже можна забирати багаж та тварин. Тварин видають в негабаритному відділі біля каруселей з багажем. По завершенню оформлення дозволів для людей прямуєте на вихід але повертаєте в коридор на декларування так як у вас тварина і ви мали в декларації на борту вказати що у вас вона є. Офіцер перевірив лише вакцину в паспорті і випустив. Ніяких платежів за тварину і ніяких санкцій за упаковку корму (1,5 кг дієтичного корму на 2 тижні). В цілому переживали що тварина буде стресувати але все обійшлось
-
Так
-
Але ще враховуйте розміри клітки
-
Condor Airline
-
Даю впдейт по коту. В Канаде проверили только паспорт с вакциной и все:)
-
Я даже удивлён как он легко перенёс. В самолёте поили 1 раз, под конец уже хотел выйти и погулять(хоть он трусишка). После самолета сразу покормили и напоили:)