Більше року ми до цього йшли, і нарешті я забрала кицю до себе в Канаду.
Від народження ми щороку робили вакцину від сказу і вакцину від інфекційних захворювань.
Під час планування поїздки вияснилось що наш паспорт не підходить і що потрібно замінити на міжнародний, що ми і зробили. Зразу після того чіпували і вакцинували від сказу (бо якраз підходила дата). 30 днів після вакцини здали кров на антитіла. Так як кицюня була 90 днів не виїзна через карантин, а мені треба було летіти, бо робота чекала - я полетіла без неї. В авіакомпанії ЛОТ сказали, що квиток на кицю в салон буде діяти два роки, тобто заново його брати не треба буде, просто підвʼязати до нового квитка.
Через рік я прилетіла, ми зробили нову вакцину від сказу і трохи більше ніж за місяць мали виїжджати.
Понеділок. 23 жовтня.
Поставили обробку, огляд, взяла Ф1, віднесла міняти на сертифікати (білий та зелений). Заповнила заяву, лишила їм паспорт тварини, Ф1, титри. Сказали забрати сертифікати на наступний день.
Вівторок. 24 жовтня.
Забрала сертифікати. Будьте уважні і все перевіряйте дуже ретельно, бо я вже аж вдома помітила, що дату титрів поставили неправильно, тому мусіла їхати щоб переробляли. Пішла до ветеринара, щоб зібрати аптечку для киці і заодно поставили на всякий випадок огляд ще раз 24 числа, щоб було не більше 48 годин до вильоту.
За 36 годин до вильоту зробили чек-ін. Boarding pass вам не прийде, бо працівникам треба бачити тварину і переноску перед вильотом, але обране місце при онлайн реєстрації за вами зберігається.
Середа. 25 жовтня
Потяг Львів-Рава-Руська-Варшава.
Відправка була о 8:30 і вже о 10:00 ми пересідали на польський потяг, який вже чекав нас на пероні, коли ми прибули. (при посадці на перший потяг у Львові документів на тварину ніхто не дивився).
Пересіли у Рава-Руська на інший потяг, де почалось найцікавіше. Ми не відбуваючи з перону за хвилин 20-25 пройшли кордон (паспорти збирали). На кицю документів ніхто не дивився теж. Звернув на неї увагу тільки кінолог, який проводив у вагоні перевірку з собакою. Після того як нам повернули паспорти ми вирушили на пропускний пункт Гребенне, де почалось все заново. Польські прикордонники перевіряли потяг, методом рандому дивились якісь валізи. Паспорти ніхто вже не збирав, бо прикордонники мали на собі апарати якими зчитували паспорти і зразу ставили печатку в паспорт. Митний працівник після того почав перевірку речей. Підходив до кожного пасажира, питав що є з багажу і рандомно казав показати чи валізу чи сумку чи рюкзак. Коли побачили в мене кицю - забули про всі багажі і почали перевірку документів на неї. Дивились все повністю, зчитували чіп. Це все відбувалося не встаючи з місця і не виходячи з потяга.
В квитку вказано, що потяг з Рави на Варшаву відбуває о 10:30, але це невірна інформація. Потяг відбуває о 12:15 з перону польського пропускного пункту Гребенне і прибуває вчасно о 17:29 у Варшаву. Зупинка була лише в Любліні. Туалет в потязі, до речі, не працює весь час проходження митного контролю, так що візьміть до уваги.