Всім привіт:)
дякую адмінам і чату за підтримку як юридичну (якщо її можна так назвати) так і моральну:) цей чат додав впевненості і спокою ☺️
долетіли, тому хотів розказати як пройшло, можливо комусь допоможе моя історія :)
два кота (4кг мала і товста, 4кг худий і великий), дві людини, в салоні, м‘яка переноска (не з запінених, поменше)
Вересень - з України на машині до Молдови, з доків паспорти (чіпи, вакцини місячної давності, без оглядів) і титри (без карантину)
Листопад - з Молдови на машині Румунії, з собою IATA (на імʼя дружини), Animal Health Certificate (на моє імʼя)
далі мій досвід тупо унікальний, мабуть, або я в чаті шось пропустив:) не спиймайте як заклик до дій, я в шоці був до кінця:) на всьому шляху до Канади, ніхто, ні молдовани, ні румуни, ні французи - доки не дивились.
єдиний хто глянув паспорт і титри це сільгосп інспектор в аеропорту Ванкувера, де ми заплатили 37 кадів inspection fee.
з цікавого був молдавський інспектор який навідріз відмовлявся виписувати animal health certificat і пропонував тільки ІАТА, але якщо сильно попідморгувати то все виписує.
як альтернативу ця персона пропонувала вкласти 100 MDL в паспорт тварини, щоб на кордоні не було питань:) короче кажучи - цирк на дроті.
котам давали заспокійливе, сиділи тихо.