Залишаю відгук про наш переїзд з собакою 🐶 в Канаду.
Дякую групі і всім, хто тут допомагає. Ваш труд неоціненний! Завдяки інформації в групі вдалося без проблем перетнути український кордон, а згодом і здійснити переліт до Канади 🙏🏻
1. В закріплених повідомленнях реально є 95% необхідної інформації.
2. У мене бігль, 23 кг, 2 роки. Тривижний, нитік і дуже активний. Заспокійливі не давала.
3. Летіли з WestJet Париж - Калгарі. Документи робили всі як в інструкції. В аеропорту на реєстрації перевірили тільки паспорт з оглядом і вакцинами.
4. Бокс Skudo 6 ідеально підійшов і собаці, і офіцерам. Скріплювали металевими болтами, додатково працівник дав пластикові стяжки. Стікери live animal у нас були свої, але офіцер також наліпив. В бокс поклала звичне собаці покривало, іграшку і резинову миску з карабіном. Також на нашийнику був airtag, я запитала, чи треба зняти - сказали, що їм все одно. Залишили на собаці. Колеса познімали з боксу перед тим як віддати його на погрузку.
5. В літаку дали листочок-підтвердження, що собака на борту. Одразу стало спокійно 😀
6. Як приземлилися, заповнили декларацію в автоматі, забрали багаж, собаку (все ціле, собака в нормі, тільки очі перелякані 👌). Таке відчуття, що весь переліт його не зачіпали. Потім до міграційного офіцера за отриманням work permit, він ще раз підтвердив декларацію, попросив rabies certificate - я дала просто собачий паспорт. Питань не було.
7. Загалом все добре. Собака трохи в стресі, постійно хоче спати. Але і я себе якось так почуваю 😅 тому вважаю, що норм.