Наприкінці вересня я перевозила двох котів🐈🐈⬛ у кабіні літака. Маршрут розпочинався в Україні з перетином кордону до Євросоюзу в Словаччині. Далі я летіла Air Canada з Відня до міста Вінніпег.
За 90 днів до виїзду потрібно зробити вакцинацію від сказу. Не раніше ніж за 30 днів після вакцинації необхідно здати аналіз крові на наявність антитіл до вірусу сказу. Зазвичай разом із вакцинацією від сказу проводять чіпування тварини.
Незадовго до виїзду з України потрібно отримати міжнародний ветеринарний сертифікат. Він дійсний три дні. Його необхідно замінити на ветеринарний сертифікат для некомерційного переміщення до Європейського Союзу з третіх країн. Цей сертифікат можна отримати у місцевій держпродспоживслужбі. Він дійсний 10 днів.
По суті, у вас є 10 днів, щоб перетнути український кордон та дістатися місця призначення.
У день виїзду потрібно перевірити наявність таких документів:
✅ Ветеринарний паспорт
✅ Сертифікати на титри (результат лабораторного дослідження сироватки крові на наявність антитіл до вірусу сказу)
✅ Ветеринарний сертифікат для некомерційного переміщення до Європейського Союзу з третіх країн
Я перетинала кордон Україна-Словаччина. З українського боку перевірок не було, просто запитали, чи я маю всі документи. Зі словацького боку у мене перевірили чіпи та всі сертифікати. Перевірка зайняла близько 10 хвилин. Проблем не виникло.
У Канаді у мене перевірили лише ветеринарні паспорти та наявність щеплення від сказу. Перевірка тривала близько п’яти хвилин.