Pets to Canada
-
Когда вы летите?
У меня есть только ветеринарный украинский паспорт , вроде международный. Но буду ещё все уточнять в клинике, где зарегистрирована моя собака в Париже. Сертификат здоровья и справка , которую нужно брать за 48 часов это разное?
-
Одне в те ж саме
-
Ось ми вже в Канаді, тому поділюся досвідом нашого перельоту з кішкою.
Почну з того, що ми везли з собою кішку до Данії восени 21 року, тому паспорт, чіп і всі вакцинації у неї до того часу вже були в порядку.
В Україні типово брали довідку Ф1, її міняли на міжнародний ветеринарний сертифікат. В Данію їхали бусом, польські прикордонники перевіряли кожну цифру в усіх документах, сканували чіп. Далі між країнами Євросоюзу перевірок ніяких не було. Коли отримали канадську візу, стали цікавитися, як вивезти кішку з Данії, зателефонували до нашого ветеринара, він сказав, що не знає, які документи потрібні. Ні про які сертифікати вони не чули. Але порадив зателефонувати в Danish food administration і запитати в них. Фуд адміністрація виявилася теж не в курсі того, що нам треба з собою, тому ми їм просто сказали, що нам потрібен сертифікат здоров'я. Вони відправили нам бланк на електронну пошту і сказали, що достатньо, аби наш ветеринар її заповнив. Сертифікат можна знайти за посиланням www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Certifikater/Sider/forside.aspx#/Show/29814213-9407-4850-9f96-15ecc86c8aba . Сайт на данській, ввімкніть автоматичний переклад За день до вильоту з Данії ми пішли до ветеринара, зробили обстеження, дали препарати від глистів і бліх і зробили відповідні записи в паспорті! З Данії ми вилітали до Парижу 8 вересня, для цього рейсу в нас взагалі не питали ніяких документів. З Парижу виліт був 9 вересня, брали квитки щоб кішка відпочила і сходила в туалет перед довгим перельотом. На реєстрації на рейс запитали про паспорт і сертифікат, переглянули, чи всі цифри сходяться, чіп ніхто не сканував. Далі після реєстрації ніхто до кішки більше діла не мав. Розміри переноски дивилися на сайті авіакомпаній. В першому перельоті кішка тривожно спала, в другому просто спала. Від води відмовлялася. На зліт поставили сумку на підлогу літака, потім відразу взяли кішку разом з переноскою на руки і вона весь рейс проспала на руках. Потім навіть відкрили переноску для неї, аби могла лапи протягнути. В Канаді на стійці декларації про тварин не було запитання (або я пропустила), тому ми повідомили іміграційному офіцеру, який видавав WP, що ми з кішкою. Він попросив лише її паспорт і подивився вакцинацію від сказу. В цілому подорож пройшла добре, кішка хоч і втомилася, але вдома швиденько поїла, сходила в туалет і розслабилася😊 -
Сертификат, можно в украине делать? Или только в ЕС?
-
Дивлячись звідки їдете. Якщо з України і ніде не осідаєте більше ніж на день, то в Україні. Ми просто в Данії рік майже пробули, тому український сертифікат був вже давно не дійсний
-
А можно в салон с 2 котами, если летит один человек из Европы в Канаду? Спасибо
-
нужно чтобы на всем рейсе больше не было других животных, всего 2 животных на весь салон
-
либо в багаж, вот девушка утром вроде писала - с 5 животными летела, все гуд
-
Спасибо
-
и в салон еще и могут не пустить обоих если будут кошка и собака, чаще разрешают только одного вида) но это врде на усмотрение авиакомпании
-
Всем привет , ребята хочу спросить кто то из вас планирует лететь из Румынии примерно через месяц в Канаду город Галифакс ?
-
Обычно на одного человека в салон одно животное, но, нужно разговаривать с авиакомпанией
-
у нас три коти і всі в салон мають квитки )