Pets to Canada
-
Смело утверждайте, что у вас международный паспорт (а то что он не самого нового образца - так а они откуда знают?)
-
А если подъехать в ветеринарный отдел в Аэропорту Бордо и там спросить обо всем? Они же должны знать
-
Могут и не знать. Нужно понять одно, вам нужно разрешение на выезд или во Франции его как такового нет, и просто сертификат здоровья или печать в паспорт об обработке будет прям достаточной. Титры лишними не будут.
-
Мне главное, чтоб дали довидку эту… а остальные доки я сделаю
-
В KLM размеры 46 x 28 x 24
-
Я думаю ее переверну в самолете думаю норм
-
Хто шукає переноску для ушатого до 7 кг.? Нова не використовувалася. Купили дві і вибрали яка більша по розмірам Ціна 1260 грн.
-
Вчора перетинали Україно-Польський кордон, по собаці подивилися результати титрів і більше нічого не питали
-
#морские свинки. Если кому интересно на тему морских свинок, то WestJet разрешает перевоз , но только в регистрируемый багаже.256cad
-
Напишу свій відгук, як законно і без лишніх витрат та клопоту перевезти свої домашніх тварин до будь якої країни світу. Для розуміння, я брідер і час від часу перевожу кошенят вже 12 років. 1 жовтня самостійно з сином 11 років перевезли 8 котів ( 2 в салоні, 6 в багажу в спец боксах) по маршруту Гданськ-Варшава-Амстердам-Монреаль. Головне чим ви повинні керуватись при підготовці до перевезення тваринки:
- Законодавство щодо переміщення тварини країни, куди ви прибуваєте;
- Нормативи та вимоги до перевезення тварин авіакомпанії, яку ви обрали; Це все. Ніякі коментарі ветеринарів України та Евросоюзу не є нормативними документами. Це їх думка або думка їх керівництва і все. Я буду писати про подорож Польща - Канада через авіакомпанію КЛМ. Хвилинка реклами - якщо маєте негабаритну тваринку, я рекомендую везти її багажем тільки КЛМ ну і Люфтганза (хоча в них часто страйки і це інколи дуже порушує плани). Ці компанії аж трусяться за тварин і свою репутацію. До мене в салоні ( рейс вже на Монреаль) один раз в годину підходили провідники і доповідали про моїх багажних мандрівників. Чи попили, чи сухі , чи виглядають веселими))) Отже, перш за все заходимо на офіційний сайт канадського уряду inspection.canada.ca/importing-food-plants-or-animals/pets/eng/1326600389775/1326600500578 і бачимо ряд питань, відповівши на які, вам система видає вимоги. У нашому випадку відповідь була « Дійсний сертифікат про щеплення від сказу» або як альтернатива - паспорт домашньої тварини Європейського Союзу з детальним описом, що вони вкладають в цю вимогу. А саме паспорт має: • бути написаний англійською або французькою мовою • бути виданий і підписаний ліцензованим ветеринаром • ідентифікувати тварину (вік, порода, стать, колір/маркування, вага та номер мікрочіпа/татуювання, якщо є) • вказати, що тварина щеплена проти сказу • вказати дату щеплення • вказати торгову назву та серійний номер ліцензованої вакцини • вказати тривалість імунітету (в іншому випадку буде вважатися дійсним 1 рік з моменту щеплення) • мають ім'я та підпис ліцензованого ветеринара, який видав сертифікат, і дату його підписання • Вся інформація в сертифікаті повинна бути розбірливою. Сидите і перевіряєте відповідність вашого паспорту описаним вимогам. Якщо щось не відповідає – їдете до ветеринара і виправляєте. Мені довелось навіть змінити паспорт і вакцинувати від сказу 1 тварину раніше чим закінчилась попередня вакцина. Термін початку дії вакцини від сказу – 21 день від щеплення. На 22 день можете відлітати. Троє з мої тварин вилетіли на 25 день після щеплення від сказу. Закінчивши з приведенням до ладу ветеринарного паспорта, ідете на сайт авіакомпанії і читаєте її вимоги до документів на тварин, транспортних боксів і порядку резервування. www.klm.ca/information/pets/preparation З документів там виключно ветеринарний паспорт, про який ми подбали, виконуючи вимоги канадського уряду. Отже, для того, щоб ніхто не мав права відмовити вам у подорожі авіакомпанією КLM з Польщі до Канади, ви маєте мати тільки правильно заповнений ветеринарний паспорт Евросоюзу. Додам, що в паспорті є чудова сторінка, яка називається клінічний огляд. Любий місцевий ветеринар може оглянути вашу тварину та поставити свою печатку про огляд, якої буде достатньо, щоб паспорт вважався повністю оформленим для подорожі і яка нічого вам не буде коштувати. Обробки від паразитів у нас і без перельоту регулярні, тож з цим проблем не було. Видумки щодо сертифікату здоров’я та дозволу на переміщення є тільки рекомендаціями польської ветеринарної служби і її способом підзаробити грошенят. До речі вони тільки в серпні до цього дійшли. Я так розумію, що саме через це LOT, як польська авіакомпанія, і включила всі ці документи в свої вимоги і дійсно - той, хто обирає LOT має їх виконувати і платити більше. Хоча я зробила дозвіл на переміщення, але тільки через те, що він був безкоштовний і я як раз була у Варшаві по інших справах. Але навіть з папки його не виймала при реєстрації.
-
При реєстрації оператори дуже уважно дивились всі дати вакцинації та читали ветеринарний паспорт. Задавали такі цікаві питання, що було ясно, що вони розуміються саме на паспортах. В Канаді при митному контролі розглядався тільки ветеринарний паспорт. Не дивлячись на 3 здоровенних валізи, 3 транспортних бокса №6, дві м’які переноски з дорослими котами, ручну поклажу наш переліт був дуже комфортним. Чого і вам бажаю.
-
Всем привет! Прилетели в Канаду🥰 Варшава-Франкфурт-Калгари. Летели Lufthansa и EW Discover (одна группа компаний от Lufthansa). Наша кошка 9ти лет никогда до этого не путешествовала, очень пугливая и стрессливая- перенесла все стойко, учитывая , что за 4 дня она дважды ездила на поезде 16 и 6 часов, жила в двух отелях и дважды летела 1.5 часа и почти 9 часов 🤪 По документам: паспорт Украинский международный, чип, вакцина ( признана только некоторыми странами ЕС), титры (без карантина), медикал репорт с Гагарина 5, обработка от паразитов , отметка в паспорте, что кошка здорова и можно вывозить, разрешение на вывоз в Канаду с Гагарина 15. На чекине ее взвесили вместе с переноской, посмотрели все документы ( может потому, что я дала все сразу, чтобы вопросов не было 😂) еще и формы перевозчика уже были заполнены ) мальчик на чекине полистал с растерянным лицом и все) билет на кошку за весь трип обошелся в 135 евро. Больше по кошке никто ничего не спрашивал. Уже при получении ворк пермит, офицер попросила доки на кошку, я тоже все отдала , посмотрели и вернули с ворк пермитом, никаких денег за ввоз не просили. Это были стрессово, но оно того стоит❤️
-
Городские пограничники меняют ф1 без проблем
-
Natalie а что смешного? Паспорт, вакцинация, титры, ф1, обмен ф1 на международное свидетельство в областной таможенной службе. В таком порядке нигде не было проблем