Pets to Canada
-
Всім привіт! Хочу поділитися своєю історією як ми везли кішечку Шанті в Канаду із Польщі. Можливо комусь буде корисно. Летіли із Варшави до Торонто, 18.10, рейс прямий, компанія LOT. Так як Шанті перебуває у Польщі з початку березня, то ми встигли зробити паспорт європейського зразку та титри (щеплення від сказу ій зробили на в‘їзді у Польшу). У вимогах LOT є Сертифікат про здоров’я, виданий не більше чим за 48 годин. Ми спочатку отримали цей сертифікат у приватного лікаря, потім вона направила нас до державного на Гагаріна 15 (напевно, такий порядок в Польщі). Коли прийшли до державного (тваринку з собою брати не треба), він здивувася, що у нас європейський паспорт, сказав, що вже заборонено українським тваринам його видавати 🫤 (не знаю, чи це правда). Але паспорт не забрав і видав дозвіл на політ Travel permit (бо сертифікати вже не видають). Всі ці документи ну дуже прискіпливо хвилин 10-15 дивилась працівниця на реєстрації у аеропорту. Потім зважила переноску із кішкою і пропустила. До речі, квитки купували в аеропорту теж (заздалегідь), на стійці LOT. Дуже зручно, одразу кажуть, чи є місце для тварини. Бо! В літаку дозволено 2 тварини у економ класі, 1 у преміум і 1 у бізнес. Всього 4 на літак. Під час подорожі кішечка не пила, не їла майже, хотіла вийти. Дістали із переноски, нам стюардеса зробила зауваження. То чоловік 2 рази виходив із переноскою і лотком у туалет, випускав ії і вона тусувалась просто у лотку, розминала лапки). В Торонто після приземлення всі йдуть на митний контроль, там ми декларували кішку. Потім українців окремо збирають, дають ворк перміт. А вже потім, після того як забрали багаж, на самому виході, ми спитали, де кішечку ще потрібно відмітити, то нас відправили у окремий зал, де перевірили паспорт, щеплення на сказ і там ми оплатили збір $35. І все) П.С. Якщо комусь у Варшаві треба хороший ветеринар, від усієї душі рекомендую VETERINARY OFFICE "Cayman" (Aleja Prymasa Tysiąclecia 76G, 01-424), доктор Пауліна. На ресепшені Зоряна (україномовна), асистує також. Дівчата чудові! Дуже турботливі та професіонали своє справи. І ще, наша Шанті дуже стресонула, поки їхала із України у Варшаву навесні, тому в неї дуже швидко розвинулись проблеми із зубами. Ми навіть не помітили цього одразу, нажаль(( Та зараз все ок, слідкуємо. Так що будьте уважні до своїх улюбленців, навіть якщо здалось, що переїзд/переліт пройшов нормально і тваринка виглядає здоровою, це не завжди означає, що так воно і є.
-
Из того, что я вычитал Канада не требует титров, но их требует страна вылета, что бы посадить вас на самолет, а так международный Вет паспорт, прививки актуальные с учетом 20ти дневного карантина после очередной дозы, анализ крови титры, обработка от блох-глистов и справка от вет врача которую обменять надо на Вет сертификат у ветеринара в аэропорту
-
Новый международный паспорт (UA AA 000000), заполненный на укр и англ языках в государственной клинике. Чип и прививка - сначала чип, потом прививка (можно в 1 день). Через месяц после прививки сдать кровь на титры. Через 3 месяца после получения результатов титров можно вылетать (сейчас не все придерживаются карантина в 90 дней). За 48 часов до вылета сделать в клинике обработку от блох и глистов с занесением в паспорт и печатью. Взять в госклинике справку Ф1, которую обменять у таможенников (если они есть в Вашем городе) или на границе на Health certificate. Если не смогли обменять по каким-то причинам, то в стране вылета в госклинике взять этот сертификат.
-
А без ф1 реально выехать из Украины если есть титры ? В 90 дней не укладываемся
-
Днепр , гос.клиника Вет без проблем, сказал, даст необходимые документы) Ищите вета , может кто согласится)
-
Класс, дякуємо що поділилися. Пишите, що зважували, а розміри переноски перевіряли? І якшо не складно, якак переноска була у вас
-
Спасибо
-
Розміри не перевіряли, у нас була м‘яка, трохи більша по одному параметру.
-
Висота напевно ми тут всі також цю переноску придивились собі)
-
Так)) Вона досить зручна, і носити, і ставити під ноги.
-
Доброго дня.Підкажіть якщо з України будемо виїжджати за 48 годин до вильоту,чи можна профілактику ,огляд ветлікаря,та ІАТА взяти в Україні,чи обов'язково йти на Гагаріна 15 у Варшаві?
-
Дякую.
-
А коли оплачувати вже - та ж ціна? Я так хотіла через ківі в Берлін полетіти влітку, дивлюсь на ківі - 100 євро, на оф сайті 200, а потім вже до покупки дійшло, а воно написало типу ціна змінилась, сорі, нова ціна 200, будете брати? Я така - ну бліііін ))) може шось таке теж... А може й ні, не знаю точно, але отакий кейс в мене був