Прийшов час написати допис і про нашу подорож😊
Я і собака 18 кг. Виїжджали з України 4.12.
1.Першим місцем призначення був Бухарест і до нього добиратися вирішила автобусом фірми LikeBus.Вони перевозять тварин і якщо до 12 кг зовсім не має проблем.2 дні ми узгоджували все і зійшлися на тому що для клітки розміром 90*64*70 я викуплю окремо два крісла.В назначений день у мене був шок,адже водії запропонували поставити його в багажне відділення.Почалися розмови,а що якщо у когось алергія і тд.Про те що їх компанія пет-френдлі мабуть не чули.Жахливий сервіс,жахливі водії.Ми розібрали ту клітку,поставили в багажник,собака їхав зі мною.З Одеси до Бухаресту ми їхали 13 годин.Його перша подорож,але ми все перенесли бадьоро ще.Майже опівночі нас висадили десь в центрі,витягли мою клітку і навіть не допомогли зібрати.Слава Богу була мама з донькою і вони потримали мого Плуто поки я під дощем крутила і намагалася скласти її.Так як я мала немаленьку клітку,я заздалегідь замовила таксі через букінг,вийшло дуже дорого (48$ за 1,7 км поїздки),але в назначений час водій мені зателефонував і прийшов допоміг з чемоданом.Ми вирушили на орендовану квартиру.Там ми пробули один день і дві ночі.Щодо украінсько-молдавського-румунського кордону-жодного разу я навіть не відкрила його паспорт.Від слова взагалі,нікому він не був цікавий,хоча всі бачили,що я з собакою.Один раз тільки нам працівник митної служби запитався,що за порода.Я виходила до туалету з ним і стояла курила.Всі його бачили і нічого.Тільки водій сказав,щоб не вилазила з автобусу на румунському кордоні,бо не хоче стояти дві години поки мене будуть перевіряти.Сервіс він такий.Повторюсь, компанія просто жахлива.В день відльоту приїхала та служба,якою я вже користувалася.Я домовилась напряму з водієм і мені вийшло вже на 10 долларів дешевше,хоча відстань була 13 км і платити я мала 57 дол.Поки їхали в аеропорт,я запитала у водія чи не хочу він підзаробити трохи,якщо погуляє зі мною 30 хвилин перед тим як ми зайдемо в аеропорт.Він погодився.Ми вигуляли собаку,водій допоміг мені з речами,в аеропорту показав що де і як.Дуже приємна людина.Ми зайшли за три години до відльоту ,час я чекала чек-іна.Собаку можна було випустити з клітки.Я підійшла там де мав бути Лот і в жінки запитала чи це тут чекін буде,вона відповіла і опустила руку щоб погладити мого песика і тут я зрозуміла,що я йду до неї реєструватися.Ми були перші в черзі,ця жінка вона просто казкова, подивилася тільки його паспорт і більше нічого,хоча я мала все.Сказала мені лишити речі і йти з ним погуляти,що я і зробила.Вона допомогла мені дуже,ходила зі мною поки перевіряли клітку через рентген і потім біля трапу сказала що все ок і познайомила мене з людиною яка грузила мені собаку.Я просто плакала від такого відношення.Ми летіли до Варшави потім до Торонто.А Варшаві розплакалась вдруге,бо побачила як його знову грузять.Мій Плуто витримав 17 годин і не впісявся.В Торонто уже коли мене побачив так скулив,що у мене серце заболіло.Там 10 виснажливих годин очікування,ми знайшли 2 зони для собак,гуляли там.З Торонто я летіла до Вінніпегу AirCanada.На чекіні глянули його паспорт, запитали що за порода в сказали,що двері потрібно ще стяжками затягнути.Люди,хто летить AirCanada,вони в першому терміналі,вестджет у третьому.Бо я прокаталася як скажена і туди і знову назад.Мені пощастило,я познайомилася з хлопцем і він дивився мені за чемоданом і кліткою поки я бігала з собакою і шукала де б йому сходити до туалету.Цього разу клітку не пускали через рентген чи як воно,жінка просто подивилась якоюсь штукою і все.Мені дозволили залишити зігріваючу штуку(але вона чогось не спрацювала).Я страшено боялася,що мою собаку забудуть,тому на трапі я стояла до останнього і чекала поки підтвердять що він на борту.Останній переліт пройшов також нормально,але поки я його не побачила у мене ноги підкошувалися від страху.Але все Слава Богу.Якщо є у когось якісь питання,я постараюсь допомогти 😊