Всіх вітаю!
Хотіла подякувати групі за інформацію щодо перевозки тварин до Канади. Бо ми з донькою, що живе в Канаді, запланували перевезти до неї наших собачку та кота.
Я сама не зверталась з питаннями, але було достатньо інформації в питаннях -відповідях інших підписників, а також дуже допомогли досвіди тих людей, що вже перевезли своїх тваринок.
Ми вже у Канаді. Хочу поділитися і своїм досвідом. Можу комусь це теж допоможе.
З Києва до Варшави я їхала потягом, везла собаку три з половиною роки, вагою 18 кг та кота 6 років.
На кордоні все пройшло чудово. Документи у нас були в порядку, прикордонники швидко все перевірили. Незважаючи на те, що Бусік на них гавкнув, були дуже доброзичливі, і наші, і поляки. До речі, про документи. Це інформація для киян. Чіп, вакцина, титри - це все ми робили на Волинській, 12. Перед від'їздом поїхали отримати ветеринарний сертифікат та міжнародний сертифікат. Тут, у групі я читала рекомендацію не їхати на Волинську, а звернутися на Новопирогівську або Малинську, 20, це митниці. Моя рекомендація така ж. Бо на Волинській митники ведуть себе так, наче їм все пофіг. Бланків у них немає, замовляти не спішать і всіх відправляють на інші митниці. У нас був від'їзд у вівторок, за ветеринарним сертифікатом поїхали у неділю, в понеділок поїхали на митницю. Немає гарантії, що в один день все можна оформити. Ще порада, якщо ви везете не одну тварину, то в ветеринарний сертифікат можна вписати до п'яти тварин. По перше, це економія, один сертифікат коштує 261,00 грн. По друге, на кожний ветеринарний сертифікат видають один міжнародний. А на митницях, як виявилося, дефіцит бланків (в тому числі зелених, для Канади). Коштує міжнародний сертифікат сто з копійками. І якщо ви везете не одного хвостика, і комусь може не вистачити бланку, то можна пролетіти.
В цій групі були також цінні рекомендації щодо переносок. Коту ми купили м'яку переноску, вона дійсно більш менш зручна, бо розкладається і наш хлопець міг там зручніше лежати. Для собаки купили переноску Скудо Тріксі 7, вона завелика, але враховуючи довгий переліт, хотілося, щоб він там менше стресував і зміг порухатись. Болти , колеса, поїлку докупляли окремо. Поїлка маленька, як для такого довгого перельоту. Їхали поїздом Київ -Варшава, викупили купе, переноску в зібраному вигляді ледь втиснули в купе. Незважаючи на те, що для кота переноска м'яка, вона ніяк не хотіла залазити під сидіння в літаку . Але, Слава Богу, в двох літаках місця поруч були вільні, то вже я поставила її між сидіннями та розклала бокові сторони. Один раз поставила поруч з собою на сидіння , але мене попросили поставити на підлогу. Тоша всю дорогу мовчав. Як вів себе Бусік, не знаю, але коли ми приземлились, то ще не встигли вийти з літака, то я почула гавкіт, коли його грузили. Відразу полегшення, живий та ще й гавкає.
Знову ж таки в групі прочитала, де отримати собаку, скільки платити. Працівник аеропорту перевірив документи на тварин. За собаку та кота заплатила 42 канад.дол. В аеропорту Варшави заплатила за собаку 600 амер. дол., за кота - 140 амер.дол. Заміряли тільки собачу переноску, кошачу зважили. Переноска з котом повинна важити не більше 8 кг. Коли забирала собаку, то виявилось, що в переносці немає однієї деталі, на яке кріпиться колесо. Десь, напевно, при погрузці загубили. За всю дорогу самий неприємний момент був, коли здавала собаку в аеропорту Польщі. Невдоволені працівники, які забрали переноску з таким виглядом, неначе роблять це через силу. Всі інші були дуже доброзичливі. Навіть на літак Варшава - Франкфурт нам поміняли посадковий талон на більш зручні місця.