Канадський Марк Chat
-
Альберта дороговато,близько 30 тис на рік, і цей рік вже закінчився вступ.
-
Ну на цей рік я точно не розраховую)
-
А є якісь коледжі від Альберти?
-
Не знаю,мої узнавали про університети, але Альберта самий дорогий. Якийсь найшли 4 тис.на рік здається і є додатковий набір у січні. Але моїм дівчатом рекомендували закінчити останній рік школи(їм 18 і 17 років) і потім можно вступати без екзамену з англійської...так що ми до школи знову😅
-
Оце вже непогана інформація, вельми вдячний, але ще буду мати одне питання)
-
Цікавить чи можна попасти в школу в 12 клас посередні навчального року. P.S. мені теж 18)
-
Бо по суті школа це додаткова адаптація)
-
Певно так,бо вони ось збираються.
-
От і я так думаю,і англійську і інші предмети підтянуть,хоча вони не в захваті😅думали вже все зі школами😅😅
-
Подробніше поки нічого не можу написати,бо сама в селі в харківській області,зв'язок так собі...дівчата з батьком в Канаді,прибули 3 серпня ще. Зараз в процессі оформлення що там треба. От узнавали про університети і не знаю хто там порадив закінчити останній клас школи.школу найшли,там навідь є українська мова. Це в Едмонтоні. Бо для вступу треба здавати екзамен англійську і мінімум 6.5 балів вроді..це немало...інша ще мала для університету,їй 17 тільки,а в університет з 18...
-
Просто інша система, не підійде для іпохондриків, яким потрібно до лікаря вже сьогодні) Я теж трошки рефлексувала, бо начиталася поганого, але знайшовся і сімейний, і профільний лікар необхідний мені. Думала, що не буду встигати з аналізами, бо кажуть, що все дуже довго, але ні, вони все дуже вчасно призначають.
Ліків більшість не купити в аптеці, потрібен рецепт. Але, як на мене, це і не є погано, більшість з цих ліків і не можна самому собі призначати. В Україні люблять почитати в гуглі симптоми і збігати в аптеку, тут так не вийде.
Проблема Канади у тому, що підтвердити свій диплом з медицини дуже довго і муторно, також необхідно отримати ліцензію на практику. Тому багато гарних молодих спеціалістів імігрантів перенавчаються на медсестер і медбратів, бо це дешевше та швидше. Тому тут дійсно є брак кадрів.
-
Шановні, хто знає, де в Едмонтоні купити проїзний на міський транспорт, підкажіть, будь ласка?
І, можливо, тут є якісь карти, які можуть зорієнтувати по маршрутам? Знайшла такий сайт moovitapp.com/ але може хто знає кращий
-
З дозволу Маркіяна, даю посилання на свій канал, де вже почав писати про банки і бенефіти, адже всі ми любимо "подарунки" від банку. І тут є шанс. Хай не у всіх.
Для тих хто не хоче йти чи підписуватись, дублюю інформацію тут. t.me/ALPavloUA/1017 Якщо чесно, там канал тільки для своїх, а тому запрошую. Пост - нижче.
-
От і настав час починати відповідати на питання про банки.
В таблиці наведено профіти і подарунки. Я гарантую лише правильність в BMO - мені менеджер сказала, що буде досить платіжки за страхування авто і заробітної плати. Також RBC - ми сьогодні вияснили, шо все вірно, але треба платний рахунок. За додавання другого члена сім'ї дають 50 баксів. В TD - теж все ясно, але там можна прийти з доларами і покласти їх, 4000, і тоді все буде безкоштовно, не треба буде платити 16,85 на місяць. Також все ясно з Servus Union - гроші вже на рахунку. Залишився не до кінця гарантовано правильно описаний шлях в CIBС, але там ніби все ж таки все вірно, хоча і довго це все і, головне, ніяк не можна уникнути оформлення саме там заробітної плати. Зате є реферальна програма. Тобто спочатку ви, потім дружина - вже 50 баксів є. По банку Скоші теж не зрозуміло на 100%, але на скільки я второпав, 300 баксів сходу, а ще можна нашкребти бенефітами пару сотень.
Ця інформація буде оновлюватися, також буде цикл аналітичних статей по банках з питанням "Як скористатися подарунками і не сильно влетіти в борги". З власного досвіду буду це робити, хоча і важко буде, бо нема комунальних платежів і жінка не має поки що місця роботи, з усіх оплат тільки авто двічі на місяць і іншуранс раз на місяць.
Прошу всіх зауважити, що часу на розкрутку і роздуми не багато. Ясно, що потім будуть програми, але вони будуть інші, і ще невідомо які. Також анонсую короткі оповідки про те, як ми ставали клієнтами банків. Вже в сумі ми клієнти 5 банків.
Буде весело.
Як казав Фрейд: "Поки ти намахуєш банк, він намахує тебе".
Хоча, може, він цього і не казав.
-
Сьогодні наш прапор такий З днем прапора Все буде Україна 🇺🇦
-
- Їздити по своїм правам скоріше за все ви не зможете. Були б українські навіть з малим терміном, то могли б поїздити до 3 місяців.
- Якщо у вас не було раніше прав, то вам прийдеться пройти стандартну процедуру їх отримання. Повноцінно і без обмежень ви зможете їздити через 2 роки.
- Оренда дуже дорога, краще вже брати б/у авто у кредит.