Канадський Марк Chat
-
Ой всьо. Напишіть ще що мовне питання не на часі. 😂🤣
-
Врахуйте проміжок часу коли перебували ті землі під тим чи іншим контролем. Є, наприклад, Латвія де багато хто спілкується російською. Ви висловлюєте вашу позицію, я от не кажу хто не підтримує моєї, то він «пальнутий» чи «накурений». Це такі реалії і багато людей (в освномоу зі східних та південних регіонів) навіть не знають українську, щоб на неї перейти після 24го, то з вашої точки зору вони не «правильні» українці? Не буде так що вмить усі стануть розмовляти тільки українською, цей процес займе десятиліття, якщо не більше і його треба пройти і щоб в нас не було нової зутички у суспільстві я вам кажу що не треба вважати російськомовних українців за якихось «не таких». Я ж не кажу що російську потрібно зробити другою державною, ні, але такий перехід не робиться помахом чарівної палички
-
Ви як були маленький ви сралися в штани, правда? То чому ви досі так не робите? Це ж зручно! Але щоб не сратися в штани вам не треба було десятиліття правда?
В мене російськомовна колежанка прожила 35 років в Донецьку. За останні 7 місяців її укранська ліпша ніж моя. Ще треба вам приклади?😂🤣
-
То не правильний приклад, це природній процес переставати сратися в штани, та й це не зручно (якщо ви вже про таке кажете) для дорослої людини ходити у брудних штаннях та кожен раз прати їх. А змінювати мову на якій спілкуєшся 20-30-40-50 років мені здається трохи важче, а вам? Срати в штани перестають по всьому світу, а мову змінюють? Щодо вашої колежанки, то в неї було таке бажання. Хтось англійську вчить за пів року, а хтось 20 живе на Брайтон Біч у Нью Йорку та не може двох слів зв’язати і не хоче, але то їх вибір.
-
Чарівне слово -не хоче)))
-
Чарівне. Але не треба комусь щось нав’язувати та вказувати як жити, що робити, кожен сам обирає свій шлях, робить те що вважає за потрібне, головне своїми діями не завдавати шкоди іншим. Ви, я та багато інших теж зараз не на війні та сидимо в цій групі бо хочемо ліпшого життя для себе і своєї родини чи хоч на якийсь час перебувати у безпечнішому місці, але ж держава «хоче» щоб ви не їхали з країни
-
Треба нав'язувати і будемо нав'язувати. Бо це вже принципова позиція для кожного свідомого громадянина.
-
Ну чогось коли беруть до ЗСУ не питають чи знаєш ти українську щоб не було от таких от ситуацій. А сама історія схожа на якусь байку, на початку війни ще могло б таке бути…
-
А пиня нав’язує свій «рускій мір». От до чого доводить коли комусь щось хочеться нав’язати та не враховуєш інтереси інших, а лише свої
-
Бо захочеш жити - вивчиш.
Стосовно байки - автор допису військовослужбовець, можете знайти його інтерв'ю, він доступно пояснює про питання мови і чому теза про "хлопці в ЗСУ захищають Україну і говорять російською" не катить.
-
Не плутайте м'яке і тепле. Давайте я відберу у вас телефон і аргументую це тим що деякі грабіжники забирають і телефон і кросівки.
Таке собі порівняння )
-
Та ну скільки можна цього срачу ?? Хтось заблокує чергового провокатора який скачав Гугл перекладач ??
В мене особисто є своє незмінне правило НЕ Спілкуватись російською з українцями і точка .
-
Прочитавши все вище написане, погоджуюсь, повторюватися не буду, але не потрібно нікому нічого доказувати, є правила групи, не дотримуєшся - в бан, і все...
-
Порівняння коректне, бо я сказав до чого призводить ситуація коли комусь хочеш нав’язати своє не враховуючи при цьому інтересів тих людей кому це своє нав’язуєш.
-
Треба внести ще одне правило типу "мовне питання не обговорюється", бо тут нема про що дискутувати.
-
Для чого Ви тут розводите срач ??
Кацапстан використовує мову як інструмент війни - це ФАКТ! Тому ви або за або проти , або чорне або біле нема зеленого , сіро-буро-малинового
Або підтримуєте Україну або раісю , якщо і вашим і нашим то ви непотрібні НІКОМУ! Це все!
-
Не треба намагатися маніпулювати фактами. Ми взагалі не говорили про підтримку когось у цій війні.
-
Говорячи російською ви підтримуєте яку країну ??
Варіанти відповіді : Гваделупу Гватемалу Африку раісю
Нагадую мова жива до того моменту поки на ній спілкуються то ви за кого , що хочете продовжити?))) за гваделупу?
-
Російське все сприймається як терористичне , окопуційне одним словом як таліби
-
Максим , будь ласка поясни людині що срач це погано , вона не розуміє нормальних слів
16855/64839