Канадський Марк Chat
-
Вперше про це чую. Ми робили дві пересадки. Бо набуло інших рейсів. Якщо вас то напружує то пошукайте інші рейси на інших сайтах))
-
Google, service Canada
-
Скажіть, будь ласка, якщо дві пересадки до Торонто. Купівля білетів не дає можливості відразу заплатити за багаж. Пише, що під час реєстрації можна це зробити. Що відбувається з багажем під час пересадок ? Чи можна їх брати ? Чи не дозволять ? Просто ніколи так не подорожувала.
-
Air Canada в стандартний квитках багаж включений?
-
Взято з групи. Там все лаконічніше ніж у мене, але є одне зауваження. Я цього не помітив і це ніде не вигулькнуло, а ви маєте бути обережними: Швидкість інструктор дивиться у себе на планшеті. Звіряйте роботи вашого спідометру і вносьте поправки, в залежності від потреб.
Далі текст без змін, картинка в нього та сама, лиш на ній одна помилка, а не купа.
-
Досвiд сдачи на права class 7 та class 5. ПДД тут: www.alberta.ca/driver-guides-overview-and-pdf... Онлайн тести: www.drivingtestcanada.ca/.../alberta/driving-rules Може буде комусь цікаво. Крок 1. Здати теорію для отримання прав class 7 (учнівськи)
Читаєте теорію. Проходити тести онлайн. Щоб хоча б розуміти що до чого. Далі їдете в Registry та записуєтесь на "Knowledge Test". Треба мати паспорт чи інше ID ,підтвердження адреси та work permit. Буде 30 питань та 5 помилок, 6 помилка = провал. Ціна 17 СAD. Можно здавати один раз на день Час іспиту не обмежений. Які будуть питання? Різні, якщо ви водили авто та знаєте правила ПДД України багато питань ви можете відповісти без будь якої підготовки. АЛЕ! Будуть спец. питання які без мат. частини ви не можете знати. Наприклад, "скільки штрафних балів буде начислено якщо водій порушив швидкісний режим". Тому обов'язково треба хоча б поклацати тести в інеті. Крок 1.1. Здали теорію. Не виходячи з Registry записуєтесь знову в чергу на оформлення права class 7 (учнівськи). У вас перевірять зір, запитають про здоровья, сфотографують. Ви заплатите 65CAD за пластикові права. Які будуть відправлені вам поштою впродовж 14 днів. Я свої отримав за 3 дні. Під час оформлення 7 класу, якщо у вас є валідні права з України ви можете їх віддати (так назавжди - вони будуть знищені і вам не повернуться) для підтвердження стажу водіння. Це займає до 3 тижнів. І можно дізнатися підтвердили чи ні лише особисто в Registry. В мене були старі права без дати дії. Тобто пожиттеві. В Registry де я здав теорію їх навіть не захотіли приймати. Тому я поїхав в інше Registry де все зробили без зайвих питань. Крок 1.2 Отримали пластикові права 7 классу.
- Вітаю, тепер у вас є місцеве ID тож паспорт України, та підтвердження адреси можно з собою не носити.
- цей класс має суттєві обмеження. Головне, ви не можете керувати авто якщо поруч з вами не буде людини яка має права 5 классу (продвинуті).
- на цей час в мене було авто в оренді взяте на Українські права тож я возив з собою 7 класс та ксерокс Українських прав. Це гарантує - нічого, і поліцай може забрати ваші права через те що ви порушили умови користування учнівськими правами. Також, може і зрозуміти ситуацію і не забирати. Краще за все НЕ порушувати і не потрапляти в таку ситуацію. Крок 2. Вам підтвердили стаж.
- тепер ви можете спробувати пройти Road test
- запис в Registry дату та час вам запропонують.
- Ціна за тест на продвинуті права 140 CAD - no refund Будьте уважні.
- Ви повинні мати авто на якому будете здавати.
- Якщо авто взято в прокат, воно повинно бути на ваше Ім'я та мати страхування.
- Авто повинно бути в хорошому стані. Я був свідком як дівчину не допустили до тесту бо була тріщина на лобовому склі. Невелика. Але була. При цьому вам гроші не повернуть. Там буде великий бланк на якому прописані вимоги до авто.
- Вам можуть надати авто за 80$ на час іспиту (це оформлюється в Registry)
- Можно взяти авто друга/сусіда - але уважно прочитайте умови до страхування. Перспектива здавати іспит на авто на якому я ніколи не їздив, мені не сподобалась.Тому я взяв на прокат авто в Alamo за 110СAD (+страхування) на три дні. Ця компанія без питань дала мені авто на права 7 классу (+ксерокс Укр.прав). Також я взяв страхування "від бампера до бампера".
-
Крок 3. Іспит Мені знадобилось 3 рази щоб здати. Хоч я і мав великий досвід (17 років) - погані звички не допоможуть вам під час іспиту. Щоб здати ви повинні набрати не більше 75 штрафних балів (анкету з помилками я додав до допису). Тож - треба тримати кермо двома руками. Все це, керування однією рукою - то є провал.
Далі, при будьякому перелаштуванні завжди = сігнал, преревіра в дзеркалі, крутимо головою через плече (shoulder check), перелаштовуємось/повертаємо якщо безпечно. Скажу чесно shoulder check треба робити так щоб екзаменатор його помітив. За час іспиту в мене увесь хребет прохрустів і на ранок була крепатура в шиї.- рекомендую записати маршрут по якому ви здаєте тест. Я використовував программу Strava. І після першого провалу проїхав декілька разів по маршруту, подивився де які знаки, які speed limit, де школи та де дитячі майданчики. Це дуже допомагає.
- на другому іспиті я втратив 10 балів за те що їхав 87 км/г по шоссе де максимальна 100. Бо була гарна погода і це зарахували як Slow driving.
- Екзаменатор дивиться швидкість на планшеті - а не на вашему спідомітрі. Я дізнався що швидкість відрізняється на моєму авто на -4 км/г. Від той що на планшеті. Тому в наступний раз це врахував.
- Ви мабуть помітили як тут пропускають пішоходів. Тому бачите хоча б далекі натяки що хтось переходитиме дорогу. Стали і чекайте поки він повністю не перейде.
- Ну і моє улюблене, будете читати правила зверніть увагу як тут правильно здавати назад. Так ось, саме так і треба. Всі ці ваши камери і паркування з телефона. Не важливо. Як в 70 роках - ліву руку на кермо з гори, та в повний оборот дивимось назад. Мені довелось тренуватися 🙂
-
Добрий день, може хтось знає когось хто здає однокімнатну квартиру, потрібно з 1 червня, для двох людей. Буду вдячна!
-
Тут все не просто))
-
Відсутня зйомок історія з попередніми відгуками від орендарів відсутня довідка з роботи і кредитна історія. Ніхто нічого не здасть без 50-100% проплати терміну оренди
-
А можете зорієнтувати по ціні 1 спальної квартири в Едмонтоні? Я знаю, що без кредитної історії требе мати з собою оплату зразу за півроку. Це приблизно скільки? Дивилася відео щодо районів та в коментарях написали вибирати квартиру у півнично-східному Едмонтоні
-
Тут з цим складно, все через суди а тут суди можуть бути роками
-
Чи можете порадити ріелторську контору, чи ріелтора.
-
Та))) я чув година адвоката коштує до 500$.