Канадський Марк Chat
-
А варіант чесно платити податки не розглядається взагалі?)
-
Питаня звучало зовсім не так
-
Чи побачить Канада гроші) Якщо це не дохід то чого його приховувати?
-
Наприклад, При перетині кордону декларують більше 10 000 канадських долларів. Якщо ви приїхали з 9000 тисячами і не декларували їх то що вам заважає за ці кошти купити машину? Ніде не сказано на що я маю витратити кошти які привезла з собою та мала право їх не декларувати?
-
CRA цікавиться тоді коли видатки не відповідають доходам що тут не зрозуміло?
-
Добре, я ці кошти не приховую, якісь 100$ прозоро пройшли на мій український рахунок, але де сказано, що то мій дохід в Канаді? Мені їх перерахували родичі, та з цих коштів вже сплачені податки в країні де вони зароблені. За такою логікою хтось хто знаходиться у Польщі чи іншій країні Европи та світу, повинні декларувати всі кошти які приходять їм на українські рахунки від родичів зараз?
От коли будеш купляти домівку за скільки там сот долларів то тоді я погоджуюсь що можуть бути запитання. Але потрібно враховувати що ми є резидентами іншої країни і в нас є зароблені кошти з якими ми їдемо і маємо право не декларувати (готівка до 10000, по безготівці я не пам’ятаю чи є обмедення) тому у канадців ну ніяк не зійдеться + з - дохід та витрати по нерезидентам
-
Так в чому тоді проблема що ви питаєте чи "побачить Канада"?
-
Не буде якщо воно не схоже на дохід, а якщо будуть сумніви то вас попросять документи про походження грошей
-
Я питала про кошти які будуть приходити на мій Канадський рахунок! Якщо мені перерахує канадець якісь 1000$ на мій канадський рахунок. Він їх заробив, то його дохід, він з них податки заплатив, і перерахував мені. Чи потрібно мені якось їх декларувати бо то не є дохід. Проста ситуація: я дівчина яка приїхала до хлопця і я не працюю у Канаді, я на забезпеченні хлопця, то я не маю доходу, логічно і податки мені не має з чого платити. Можливо я повинна якось їх записати та надати роз’яснення звідки вони, але логічно що з мене вони вже не оподатковуються. Це питання скоріш до тих хто у Канаді давно і мав таку практику з перерахуванням грошей на канадські рахунки від канадців чи з закордону (країни резидентом якої ти є)
-
Якщо коротко то "допомога родичами"
-
На цій ?