Канадський Марк Chat
-
Шановні, щось ви тут перегнули трішки з тим що данна програма тільки для біженців з самої України. А можливо та людина що працювала у Польші вирішила повернутися в Україну, але почалась війна, і їй потрібно вирішувати де надалі будувати своє життя. У кожного свої думки та ситуації, не потрібно всіх під одну лінію. Кожний українець має право отримати наразі візу у Канаду, незалежно де він згаходився на початку війни. Якби були обмеження то дійсно тоді б Канада просила доказ того що ви знаходились в Україні на початок війни. У вас ніхто не забирає шанс собі отримати ту візу та поїхати у Канаду. Черги створилися? Я вам скажу, що кому потрібно було бистріше отримати візу то він не подавався у Польші, подавались у країнах де менше біженців і не таке завантаження на візовий центр. Не вигадуйте якихось правил, та не висловлюйте людям не існуючих обмежень. Я особисто була в рідному Києві на початок війни, і виіхала до Европи, але я чула до себе дуже багато якихось диктованих правил які з’явились під час війни. Люди, це війна, тут не має вірного чи не вірного рішення, кожний чинить як вважає потрібним. І ніхто не має право когось зневажати, ми можемо тільки запитати як людині вдалось те чи інше. Єдині кого нам потрібно зневажати то русня, а не самих себе.
Я на останок стосовно біженства, я вже тут писала і ще раз нагадаю, що Канада то не перша країна в’їзду для біженства, навіть у такий час переїзд у Канаду то зважений вчинок з урахуванням всіх своїх реальних можливостей. Не розраховуйте на те що той хто жив у Польщі буде і своїм дітям і вашим постійно допомагати, допоможуть то і добре, не допоможуть, то можливо не можуть, прийміть це і ніколи не гнобіть людину котра вам не допомогла бо у неї можливо не було можливості. Я намагалась написати дуже коректно але щоб зрозуміли всі і не строїли собі ілюзій та не отримали розчарувань у людях -
Інформація для тих хто перебуаає в Україні і думає про те де здати краще біометрію. Моя історія: Я проживаю у Київській області і так, як багато хто з присутніх у цьому чаті вирішила дати можливість вибору своїм двом синам (8 і 10 років хлопцям). Тому заповнивши анкету CUAET встало питання куди їхати щоб здати біометрію і так як в Україні з з/п дуже скрутно, то обирала більш дешевий шлях і більш швидкісне приннятя рішення по заявкам. Так от, я обрала Молдову. Друзі вартість поїздки мені обійшлася у 3000 грн. (Потяг до Вінниці 187 грн. + автобус до Кишиніва 1000 грн., зворотній шлях автобус з Кишиніва до Вінниці 800 грн. + потяг Вінниця-Київ 187 грн.).Рішення по моїй заявці прийняли у продовж 2-х днів, тобто отримали візи і через 5 днів отримала лист щодо оформлення open work permit. Сподіваюсь, що ця інфа комусь допоможе!😉
-
І це справедливо. Принаймні, кожен з українців, що їздять на роботу у європу, краще підготовлений до життя за кордоном. І ніяких "рожевих окулярів" ні в кого з них нема.
-
Зауважте ще те що люди поїхали колись на заробітки не від гарного життя. І зовсім не всі, і зовсім не більшість з них поїдуть до Канади. То просто так здається що їх більшість, через концентрацію таких людей у групах як ця. Я майже впевнена що як раз серед заробітчан більше реального розуміння що їх чекає в Канаді і тому ідуть ті хто оцінив усе і розуміє що в них є реальні шанси там самостійно влаштувати своє життя. Хоча б тому що у них уже був досвід самостійно починати життя спочатку. А тако ж багато з них і не ризикнуть знову починати все спочатку. І ще, їм навряд чи хтось дуже допомагав, і тому вони мають право допомагати так же як і їм «допомагали». Жорстоко яке така правда у житті і люди мають право на цю правду.
-
Давайте вже закривати цю тему.
-
Та навряд! Хто хотів до Канади, той поїхав ще до війни, адже було багато міграційних програм. Хто мав досвід, знання мови - без проблем. А зараз почули Канада, Канада, мабуть більшість не розуміючи що це таке давай подавати на візу. Мало хто слухає людей які кажуть, що Канада дуже дорога країна, тай зарплати там не високі. Про житло по 300-500к мабуть уже і не казати. Чого ж ми подалися?
- ми уже кілька років готуємося до імміграції, накопичуємо ресурси та знання. От у мене сестра з сім'єю живе у Польщі і заявила, що теж хоче до Канади. Після порівняння її витрат і доходів в Польщі і які можуть бути в Канаді, плюс незнання мови, вік... Передумала)
-
Всеодно ще раз зауважу якщо в сім’ї працює двоє людей: то ні про які кошти на любі витрати для прекрасного життя в Канаді не хвилюйтесь. Й ніколи не переводьте на досвід в Україні бо Канада це співвідношення цін та заробітній плат в Канаді. А В Україні це в Україні. Ще раз зауважу навіть отримуючи на двох чистими на сім’ю 5000 тисяч доларів у Вас залишиться з мінусом налогів: - світло, страховка на авто, бензин, візьмемо 1200 арендатора квартири, телефон, домашній Інтернет, та на їжу, та навіть ви кожного місяця зможете купляти собі речі в крутих брендах на все це ви витратите 2200-2400 долларів канадських й надалі у вас залишиться ще 2500
-
Погоджуюсь) Ми вже тут стільки дискусій мали на різні теми, житло, вакцинація, довідки з мрео, автомобілі з низьким кліренсом, заробітчани.. а от я давно хотіла запропонувати цікаву тему, яка дуже стосується побутового жіночого життя: манікюр, педикюр, косметологія))) які ціни, який майстер кращий)) Я от у понеділок піду на манікюр до української дівчини у Едмонтоні, кому цікаво то поділюся враженням😂
-
Респект. Розумієте тему.
-
Я вилітаю післязавтра. Трішки відісплюсь і роспишу увесь шлях по прильоту. Про житло я вже писала, знайшла в Інтернеті, шукала понад місяць, періодично було туго з вибором, а періодично з’являлись якісь нові варіанти. Квартира у центрі, відносно поряд downtown та Dawson park. Квартира one bedroom вже з меблями та усією побутовою технікою. Оренду оформив мій друг який проживає у Канаді. Роботу буду шукати вже на місці згодом. Поки що ті варіанти які є мені не дуже підходять, але я ще їх не відкидаю, ще міркую
-
Google forever! Кожного разу просто заходила в Гугл та у пошуку забивала на англійській оренда квартири у Едмонтоні. І кожного разу перевіряла всі ресурси що видавав пошук. А також на marketplace у фб. По тім квартирам що сподобались писали листа власнику об’яви. Деякі квартири вже були зайняті, а от одна що зразу сподобалась була вільна. Сьогодні вже туди Інтернет проводять) Здається свою я знайшла на сайті rentfast.