Вітаю Марк і товариство
Марк, деякий час тому, коли ти запитував тут, які теми для відео є цікавими, тобі написали про пенсію, а також про вартість утримання власного будинку.
Я б хотів дещо доповнити це питання, а саме - яка вартість життя в Канаді для людей, які вийшли на пенсію і мають власний будинок?
Додам контексту - от зараз до Канади летять багато молодих людей, хтось вже з хорошими професіями, а хтось буде перевчатись і починати свій робочий шлях у Канаді. Але якщо мова не є про підлітка, а про вже дорослу людину, тоді відповідно вона не встигне "напрацювати" собі на повну пенсію, але, наприклад, встигне виплатити свій будинок. І тут починається цікаве - пенсія якась є, заощадження якісь - є, але разом з цим є property tax, house insurance і інші витрати, які у кожного можуть бути різними, та тим не менш - вони є. Але дуже багато людей, які навіть летять до Канади знаючи її буденні реалії - не завжди замислюються про те, як вони будуть тут жити на пенсії?
І тут найцікавіше питання - чи ця "вартість життя", про яку я писав на початку, є посильна для мінімальної (бо в більшості випадків буде саме вона) пенсії разом з усіма можливими доплатами до неї? Чи це життя в нуль, чи в мінус? Чи тобі відомі випадки, коли пенсіонери переїжджають в інші країни для того, щоб можна було б жити на свою пенсію?
П.С. ти і інші блогери зробив відео з поясненням причин чому українці повертаються до Європи з Канади і там описані в основному якраз буденні реалії, на які українці були не готові. Але мені здається, що коли готовий до цих буденних реалій, то не факт, що готовий приймати те життя, яке буде в Канаді на пенсії.
Дякую за увагу