Вітаю всіх, я військовий офіцер - психолог, 3 окремої танкової Залізної бригади, яка пройшла за 1,5 роки багато боїв і зараз знаходиться на передньому краю оборони в Харківській області.
Прийшовши в військо, побачив, що в психологічній підтримці робиться дуже мало. Тому одразу розгорнув діяльність. Налагодив контакти з громадськими організаціями, центр Сенс, м. Львів та Атлант, Київ, зробили ролики на ютубі для військових та працюємо онлайн з військовослужбовцями та їх сім'ями ( ролики є на ютубі). Після 10 місяців служби, мох досягнення були оцінені і я з психолога бататьону переведений старшим офіцером Групи контролю бойового стресу. Працюємо в основному з військовослужбовцями, що перебувають на першій лінії зіткнення. Можна стверджувати, що в багатьох питаннях є першопрохідцями. Купили за свої гроші багато необхідного, від книжок до старого автомобіля (Волга, якій 48 років, але яка їде фактично по бездоріжжю) щоби їздити з психологічною допомогою до військовослужбовців бригади, що розтягнута більш, як на сто кілометрів (на жаль нас не забезпечено необхідним, а ми не сидимо склавши руки).
Зараз маємо ще кілька новаторських проектів, але не маємо досить грошей. Хочемо звернутися до небайдужих по фінансову підтримку на заправку авто та необхідні ремонти. Підрахували по мінімуму - потрібно близько 200 доларів на місяць. Хотілось би звичайно і краще авто, але не все одразу.
Якщо б виявилися охочі допомогти, я відкрию банку, щоби все було прозоро.
Про нашу діяльність можна подивитися ролики на ютубі Центру Сенс про бойовий стрес та його подолання та проблемним питанням військової психології. З Центром Атлант провели вже 3 зустрічі, їх волонтери приїзджають на майже передову і проводили психологічну терапію, а також щотижневі онлайн зустрічі з сім'ями.
Хочеться, щоби наші починання мали розвиток і в подальшому військовослужбовці користувалися нашим досвідом, щоби додому поверталися нормальними людьми