Канадський Марк Chat
-
Добрий день усім, порадьте будь-ласка. У мого приятеля дія біометричного паспорту закінчиться через рік, паспорт вже на вклейці. Як я розумію в Канаді він може зробити новий паспорт і на його основі нову візу і Ворк Перміт. Але він стверджував що можно якусь там печатку поставити що паспорт ще дійсний 2-3 роки, бо в Канаді велика черга на отримання нового паспорту. Чи є сенс ставити якісь там печатки, дякую?
-
Ось хтось скидав, зберегла для себе, бо теж довго чекаю, вже 4 місяці Дійсно діє, якщо багато писати і дзвонити. Писати в кризову форму сюди : secure.cic.gc.ca/ClientContact/en/Crisis
Дзвонити сюди:
+1-613-321-4243 (6:30-19:00 Toronto time) субота та неділя вихідні. Інколи треба чекати на лінії деякий час ( 5-10 хвилин )
-
Всім привіт скажіть будь ласка, щодо перекладів документів, як бути? Перекладати та завіряти? Може хтось має в цьому досвід в Чехії, хочу спитати чи перекладати дитячі свідоцтва, якщо є паспорти.
-
Друзі всім привіт! Мама відправила паспорт на вклейку, дитину вписала в свій паспорт, з батьком розлучені з 2012 року, було багато реквест летерів, на рахунок батька, в результаті отримали виписку з виконавчої служби що чоловік знаходиться в державному розшуку не сплачував аліменти і з 2012 року не приймав участі в вихованні дитини, і має суди по боргам, займався шахрайством, в результаті мамі і дитині одобрили візи, відправили паспорт на вклейку. Таке питання, в аеропорту які документи треба роздрукувати для того щоб пропустили на літак маму з сином, той же лист з виконавчої служби, якій відсилали в реквест леттер, чи свідотцтво про розлучення, чи всі бажано роздрукувати і показати в аеропорті? Дякую за відповіді!
-
Доброго дня друзі! В мене така ситуація, паспорт подав на візу сам в Бухаресті, 2.10.22, нічого не дали і не відправили на почту ніякого коду. Сьогодні в кабінеті повідомлення що заявка схвалено, це значить що можна їхати за паспортом? Дякую
-
всім привіт. отримав трекер номер (надправив паспорт три тижні тому) але відстежити неможливо. таке питання скільки чекали на паспорти і чи є сенс дзвонити їм?
-
[Forwarded from Українська Канада (Dmytro)] Мобільний зв'язок в Канаді за 12$ на місяць. Думаю буде актуально для новоприбулих. Хоча моя родина вже дуже багато років користується цим зв'язком і якось не переходимо на "звичайні" плани. Зразу дисклаймер. По прильоту купіть собі якийсь передплачений сервіс на місяць, тому що телефон потрібен вже і зараз, а те що я пропоную займає трохи часу. Отож, коли у Вас з'явиться більш менш постійна адреса проживання заходите на www.fido.ca/profile/signin і створюєте акаунт. Далі йдете в Shop > Plans і вибираєте будь-який план де є дзвінки. Найдешевший коштує 32 долари, він нам більш ніж підійде (ціна може відрізнятись в залежності від провінції). Купуєте його. Після того як створите замовлення, через 1-3 дні кур'єр принесе Вам сімкартку на адресу, яку Ви вказали. Активуєте її. Далі заходите в свій кабінет на сайті і докуповуєте ще один план. Вкладка Shop > LTE Hotspots. Вибираєте Data-only Plan на 2Гб і замовляєте його. Процедура та сама - чекаєте 1-3 дні, прийшла сімка, активуєте. Коли дата план активовано, дзвоните в підтримку і просите відмінити (cancel) перший план. На всі вмовляння залишитись, кажете що "не сподобалось" і таки кенселите лінію. З відміною плану не тягніть, у Вас два тижні від моменту активації щоб відмовитись від послуги без пояснення причин. Відмовити Вам не можуть. За користування лінією з Вас знімуть кілька доларів пропорційно до кількості днів коли вона була в користуванні. Чому не можна відразу купити дата план? Тому що він тільки для існуючих клієнтів, у Вас вже маєте бути хоч якийсь план в Fido. Після всіх цих маніпуляцій, у Вас буде дата план за 10 доларів з 2Гб. Це мало, щоб дивитись відео, але більш ніж достатньо для дзвінків, соцмереж і навігації. Доречі, план не контрактний, від нього можна відмовитись будь-якої миті. Тарифний план має захист від перебору даних. Коли 2Гб буде використано, Інтернет відключиться. В інших провайдерів він і далі буде, але по тарифу скажем 50$ за 1Гб. Далі. В своєму телефоні йдете в Play Store (Android) чи App Store (Apple) і завантажуєте застосунок Fongo. Реєструєтесь в ньому прямо з телефону і у Вас з'явиться канадський номер телефону. Fongo це VoiP провайдер, який передає голос через інтернет. Для роботи йому потрібен Інтернет. На роботі чи вдома, це буде WiFi, а коли Ви будете десь між цими місцями, згодиться дата план, який Ви відкрили напередодні. Дзвінки в Fongo безкоштовні по Канаді. Зате платні СМСки. Пакет на відправку СМС по Канаді на пів року коштує 12 доларів. Я собі такий раз в пів року купую в розділі Addons в самому застосунку. Тобто 2 долари в місяць я плачу Fongo і 10 доларів Fido. Також в Fongo я купив World Credits. Це на випадок якщо треба дзвонити в США, Україну чи на платні номери по Канаді (це велика рідкість на такий номер натрапити). 10 доларів мені вистачило на 5 років, я не дуже говірка людина. Дружина ніколи тих кредитів не мала і тим не переймається 🙂 Телефонний зв'язок буде будь-де де є Інтернет. Я 99.99% свого часу проводжу в межах Вінніпегу, і жодних проблем із "подзвонити" не маю. Часом їжджу на південь Манітоби - зв'язок по дорозі і в містечках є. Минулого року проїхали 9 тис км по Канаді (Альберта, Онтаріо), зв'язок був всюди, де було покриття. В Канаді під мобільний Інтернет виділені низькі частоти, тому Інтернет є всюди де є мережа. Немає такого приколу як В Україні, коли ти в машині, то інтернет вже тягне так собі, а якщо зайшов в приміщення, то його вже немає в той же час звичайний голосовий зв'язок працює. Тепер. 2Гб то як би мало, а 10 доларів це дорого. Fido щороку під Різдво має акцію, коли роздає безкоштовні планшети в купі з дата планами на 3Гб або 4Гб. Чесно кажучи в мене зв'язок зараз майже безкоштовний. Я купив в грудні три планшети за 0$ з тарифом 4Гб за 5$ на місяць. Контракт на 24 місяці. Вартість контракту 134,4$ за два роки (120$+tax). Планшети я продав по 100$ на маркетплейсі. Отож кожен план обійшовся мені в 34.4$ за 2 роки. Свої попередні плани, які коштували 10$ на місяць я відмінив.
-
Для великих родин. Fido дозволяє одній людині мати 4 плани на своєму акаунті. Нас родина з [Forwarded from Українська Канада (Dmytro)] чотирьох людей і всі плани зареєстровані на мене. Якщо треба більше, то потрібно будь-кому повнолітньому в сім'ї відкривати ще один акаунт в Fido і далі по схемі.
З недоліків такого варіанту я бачу лише один - мала кількість дати в плані. 2Гб наразі це не багато хоча я перебрав 2Гб лише один раз минулого року, під час подорожей. Як варіант обходу, можна мати два плани на одного користувача. Два акційні 34доларові плани дають в сумі 8Гб + телефон на дві сімки для зручності переключення. Кому треба більше (а це наприклад дальйобійники) тут тільки брати звичайні і дорогі плани з великою кількості дати. PS. Самий перший Fido план можна оформити відразу в кіосках і тоді не треба буде чекати 1-3 дні на кур'єра з сімкою. Мінус тут в тому, що в такому випадку з Вас знімуть 50$ за допомогу з активацією плану і Ви потім будете дуже довго сваритись з підтримкою, щоб ті 50 доларів повернули. PS2. Якщо що, номер телефону який Ви отримаєте в Фонго, можна портувати до інших провайдерів, якщо з якихось причин Ви вирішите відмовитись від їхніх послуг, а до номеру будуть прив'язані численні сервіси, як то банків чи інші онлайн сервіси. Автор Yuriy Vityk www.facebook.com/profile.php?id=100008581960153