Канадський Марк Chat
-
Звісно вас трусити за ноги ніхто не буде і вам рекомендують особисто задекларували гроші. Якщо вже в Канаді, то знаєте що на виході якось сильно не перевіряють
-
Це просто дивне питання, нафіг везти 10к налом, якщо можна положити на валютний рахунок і зняти їх потім
-
А де тут зазначено, що 10к на родину?
-
Така вимога є в США, в Канаді ні.
-
Офіційний документ з сайту гавермента Канади
-
Офіційний сайт прикордонної служби Канади - ні слова про те що це сума на сім'ю www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/ttd-vdd-eng.html
-
Не бачу сенсу сперечатися, насправді. Везете більше 10к і родину з собою - задекларуйте і не думайте про те більше. Ніхто не питає де ви їх взяли.
-
Всі дорослі і мають право обирати, якій інформації довіряти.
-
Я не віз готівку у носках, тому мені це питання так гостро не стояло) а реалії такі, що нічого не перевіряють, хіба що якщо в кейсі везти готівку і її побачать на брамці, тоді спитають А так це вже на власний розсуд
-
Ну погодьтесь, що буде безглуздо доводити щось при виникненні проблем в Канаді, спираючись на інформацію з українських ресурсів, нехай і державних. Маємо факт того, що 10к Канада вимагає реєструвати, що до родини чи особи уточнень дійсно немає. Але навіщо ризикувати?
-
Та згодна, я так само. Однак, мабуть, є люди, які не можуть підтвердити походження коштів, типу пів життя працювали неофіційно за кеш, тому і хвилюються.
-
-
Поки ви не громадянин Канади і не маєте PR, то ці кошти не підлягають оподаткуванню. Податки ви заплатите якщо кошти перерахують на вашу канадську карту.. P S. а як ви плануєте продати житло через довірену особу? Це заборонено на данний час. Продати може виключно власник.
-
Ось тут можна ознайомитися з інформацією, що до декларування коштів. Сума вище 10 000$ підлягатиме декларуванню, навіть якщо це переказ. www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/ttd-vdd-eng.html
-
а якщо я переведу грощі з рахунку Українського банку на канадську карту то як це декларувати?
-
Ну і є ще один момент. Ось таблиця з вказаними лімітами доходів, і якщо він буде перевищувати суму з таблиці, то Вам не наддадуть фінансову допомогу. www.canada.ca/en/revenue-agency/services/child-family-benefits/goods-services-tax-harmonized-sales-tax-gst-hst-credit/family-income-level-where-recipient-will-no-longer-receive-gst-hst-credit.html