Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Канадський Марк Chat

Канадський Марк Chat

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
64.8k Posts 4.6k Posters 196.0k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • t5870287798T Offline
    t5870287798T Offline
    Tony Edmontana
    wrote on last edited by
    Можна пробувати забронювати, але конкуренція шалена
    1 Reply Last reply
    0
  • t818857125T Offline
    t818857125T Offline
    Ема Ільм
    wrote on last edited by
    А хто знає, чи можна, перебуваючи в Канаді, добути з України та інших країн, де мешкав, як мінімум півроку, довідку про несудимість? Чи треба буде потім летіти на батьківщину?
    1 Reply Last reply
    0
  • t911716560T Offline
    t911716560T Offline
    Володимир Павчак
    wrote on last edited by
    Можна і за рік, просто треба зразу визначитись хто буде з сім'ї подаватись, вчити англійську для здачі і працювати цілий рік на роботі що підходить під програму, (Альберта) Другий же може той рік присвятити саморозвитку, ліцензюванню, самозайнятості чи банально "чорній" праці для фінансового забезпечення.
    1 Reply Last reply
    0
  • t818857125T Offline
    t818857125T Offline
    Ема Ільм
    wrote on last edited by
    На жаль, чоловік не виїздний поки що. Їду сама з сином і своїм вірним чихуахуа. Буде мерзнути, бідося. Доведеться пошити тулуп і навчити ходити його в чобітках на хутрі 😁😅🤣
    1 Reply Last reply
    0
  • t2125850406T Offline
    t2125850406T Offline
    Serhii Boldyr
    wrote on last edited by
    На вашу думку легше отримати ПР ц Альберті чи у Атлантичних провінціях? Англійська нище середнього рівня, і наприклад працюючи на одній і тій самій посаді робітник складу чи виробництва.
    1 Reply Last reply
    0
  • t329068541T Offline
    t329068541T Offline
    Oleg
    wrote on last edited by
    іншої офіційної інформації немає тому давайте знов не будемо підіймати цю тему)
    1 Reply Last reply
    0
  • t640714467T Offline
    t640714467T Offline
    Olga Zh
    wrote on last edited by
    Хіба вже остаточно відомо, ш програма закінчується? Може продовжать?
    1 Reply Last reply
    0
  • t329068541T Offline
    t329068541T Offline
    Oleg
    wrote on last edited by
    на жаль більшість їде щоб залишитись там назавжди
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Rutorez Rutorez
    wrote on last edited by
    На мою думку всі хто їдке в канаду після почату війни їдуть щоб допомогти Українській армії!! Якщо ви їдете щоб заробити гроші прийдіть хоть на один похорон людей тих яких ви знали і захищають ваше майбутнє. за що ви боритесь.
    1 Reply Last reply
    0
  • t911716560T Offline
    t911716560T Offline
    Володимир Павчак
    wrote on last edited by
    Може, але шанс малий(. Хтось досліджував і ніколи ще Канада ще не продовжувала таких програм для націй що страждали від війн. Хоча програма допомоги українцям безпрецедентна, це як плюс (можуть і продовжити) так і мінус - інші нацменшини дивляться на це косо
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Rutorez Rutorez
    wrote on last edited by
    Вибачте за таке повідомленя
    1 Reply Last reply
    0
  • t818857125T Offline
    t818857125T Offline
    Ема Ільм
    wrote on last edited by
    Мій чоловік з Бахмуту щойно перевівся на Запорізький напрямок. Має контузію, суттєве зниження слуху й зору. Продовжує службу, часто на передовій. Ще питання до дружини фронтовика, який 2 березня сам пішов у аійськкомат і записався на фронт, того ж дня виїхав у військову частину, у вас є?
    1 Reply Last reply
    0
  • t911716560T Offline
    t911716560T Offline
    Володимир Павчак
    wrote on last edited by
    Я не спеціаліст, і сам ще в це питання глибоко не заходив. Але в Альберті більш зрозуміліша одна програма, ось список професій які не підходять, працюєш рік і можеш подаватися. В НБ програм більше саме для робітничих професій, і їх потрібно вивчати. Англійська знається там +- однакова
    1 Reply Last reply
    0
  • t818857125T Offline
    t818857125T Offline
    Ема Ільм
    wrote on last edited by
    Я не часто, але перераховую останні гроші нашим друзям волонтерам і одному сліпому хлопчику в Чигирині. Сама приїду, максимум 1500 доларів буде в кишені. Майте совість писати такі речі в групах, де люди мають свої особтсті, певні історії... що за перслідування і маніпуляції з людським сумлінням? Чесно? Гидко. Можна, я перед Богом, але не перед вами? ОК?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Roman
    wrote on last edited by
    Доброго ранку, дуже важливе питання), перед здачею обов'язкового медичного огляду їсти можна, знаю що там знімок і кров?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Rutorez Rutorez
    wrote on last edited by
    Прошу вибачення якщо когось образив просто вчора загинув воїн якого я бачов коден дня
    1 Reply Last reply
    0
  • t951716985T Offline
    t951716985T Offline
    Vasya K
    wrote on last edited by
    Якщо кров то звичайно що неможна
    1 Reply Last reply
    0
  • t652169614T Offline
    t652169614T Offline
    Ксюша
    wrote on last edited by
    Доброго дня! Шукаю імміграційного консультанта в Альберті, якщо хтось має контакти буду дуже вдячна якщо поділитесь🙏🏻
    1 Reply Last reply
    0
  • t1937809629T Offline
    t1937809629T Offline
    reckoner.
    wrote on last edited by
    www.mapledream.ca/
    1 Reply Last reply
    0
  • t818857125T Offline
    t818857125T Offline
    Ема Ільм
    wrote on last edited by
    Я вам зараз більше скажу: мій чоловік аспірант і моіє про дисертацію. Ротації навіть немає. Невідомо, коли та мрія здійсниться. Мені перед собою - за вас просто соромно. Бо якраз йому слід вже чесно відпочити, ми за рік раз бачилися... ви уявляєте, що таке, коли чоловіку 39, бачити свою кохану менше тижня раз на рік?.. і знову на фронт: кулемет, автомат, гранотомет... нічні варти - щоденні. Виїзд на передову, поле вкрите трупами, перелякані молоді солдати, мертві командири, серед них - був такий, що збіг під час бою... все було. Воронка в десятці метрів, врятували лише броник та каска за натівським зразком, бо були б вітчизнчними, а не естонськими, пробило б голову під Волновахою, в середині березня... Чому ви, не знаючи історії людини, дозволяєте собі писати це хамство? Я нікому в душу не лізу, нікого не засуджую. Бо війна - це надзвичайно страшна й потворна річ. Ми похоронили двох друзів-військових, у мене загинула колега з сином і собакою - розстріляли росіяни , як вони виїжджали з Ірпеня, просто з танку по машині, люди згоріли... Я мовчу вже про себе, як ми билися, як мої батьки за ту Україну буквально билися роками в Криму, як я була автором україномовних телепрограм... як я принципово пишу прозу, вірші українською. Як мій чоьовік російськомовний харків'янин почав писати й співати чужові фронтові го пісні українською. Їх цілий альбом на ютубі. Невже наша багастраждальна родина не заслуговує на душевний спокій? Війна несе руїну - в душу. Багатьох друзів немає у живих або віфна розлучила нас, погляди, вчинки... це боляче лишатися там, де тебе не цінують. І в Україні, я працювала в столиці на телебаченні, як негр на плантації - майже без вихідних, або вони були отруєні телефонними дзвінками без кінця... суцільні відрядження, недосип... я працювала в проекті "Говорить Україна" без продиху й видоху рік. І виїхала з початку війни, бо є відповідальність за малу дитину. Передусім. Я не вважаю, що завинила хоч на краплю перед своєю країною, в якій не маю ані дому, ані роботи зараз. Але для якої я пишу принципово українською і сприяю розвитку молодих прозаїків, бо ще й в складі журі всеукр.літ.конкурсу для шкільної молоді багато років. Я ще й для дітей, майбутніх письменників, достатньо роблю. Зараз у нас вийде класне оповідання нове, але замість того, щоб продати його видавництву, я віддала дівчинці, молодій редакторці новонародженого альманаху, щоб підтримати її! Про козаків-химородників, дуже гарне вийшло. Ще одне, блискуче маю, переможця конкурсу - в 25 кращих уаійщов творів, 500 учасників. То ще думаю, де надрукувати його... невже я мало роблю для своєї України? Ви уявляєте, що таке - писати жінці з дитиною, яка працює, наче бджола?.. ні, я не в чому не завинила перед своєю країною. Як би, пробач мені, Боже, не вона переді мною. Але це вже моє, зовсім особисте. Просто раджу вам: не лізьте до людей з повчанням, критикою, засудженням, як оті фаресеї, що прагнули побити камінням блудницю на площі, з відомої біблейської притчі. Ви не знаєте, хто перед вами, не маєте поваги до людей і милосердя. Звинувачувати інших у боягузтві та зраді може лише той, хто пережив смертельну небезпеку. Але ті, хто воює, цим не займаються. Бо вони того пекла нікому не бажають. Не маєте його - і слава Богу, що мій сильний чоловік робить цю справу за вас. Подякуйте і не зацьковуйте. Не майте такої дурної, не шляхетної звички. Треба залишати Богу Богове... і всім легше стане жити просто зразу. Я - радикально, категорично проти розбрату. Іміграція - це питання життя й смерті людини. Кожна людина вільна його вирішити. Мої борги і борги мого чоловіка батьківщині віддані, повернуті.
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags