Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Канадський Марк Chat

Канадський Марк Chat

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
64.8k Posts 4.6k Posters 195.9k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Vovas
    wrote on last edited by

Доброго часу доби. А є тут хто останнім часом подавав на вклейку віз дітей, які були вклеєні в паспорт матері? Чи не було проблем? Бо кажуть, що останнім часом із цим проблеми....

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Яна
    wrote on last edited by

Саме так,якщо я приїжджаю до Канади по cuaet і буду працювати, чи зарахується мій досвід для подачі на pr? Чула таке, що нібито ні. Дякую за відповідь

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Яна
    wrote on last edited by

Яка ви токсична пані

1 Reply Last reply
    0
  • t331894629T Offline
    t331894629T Offline
    Dmitri Kaplonski
    wrote on last edited by

Якщо ви тут у Канаді знаходитесь трохи довше чим інші і знаєте трохи більше чим інші, це не дає вам права оцінювати питання людей по раціональності. Люди всі різні, і дехто приїхавши сюди відчуває себе дитиною яка нічого не може зрозуміти. Якщо вам важко відповідати людям на одні й ті ж самі питання то не відповідайте, просто йдіть далі.

Ці чати для чого всі створювались? Для інформації, чи для цькування людей які не володіють інфою?

1 Reply Last reply
    0
  • t405980060T Offline
    t405980060T Offline
    Олександ Фадєєв
    wrote on last edited by

я не спеціаліст і не консультант) Але багато чого читав та дивився з цього приводу, тож вірити мені чи ні, вирішуйте самі) Не кожна робота підходить для отримання PR. Тут все дуже різниться від провінції. Є федеральна та провінційні програми імміграції, в яких прописані професії, досвід роботи в яких приймається для отримання PR. Наскільки знаю, remote робота не враховується, робота в Макдональд також) Але якщо ви працюєте електриком, а в провінційний програмі ця професія присутня, то Ваш досвід зарахується (звісно, якщо Ви працюєте офіційно, платите податки і Ваш роботодавець зареєстрований в цій провінції)

1 Reply Last reply
    0
  • t5172801716T Offline
    t5172801716T Offline
    Mariia Frankovska
    wrote on last edited by

Право на ПМЖ не визначається візою CUAEt , ви повинні бути відповідно працевлаштовані , а в кожній провінції Канади це по різному оцінюється.

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Яна
    wrote on last edited by

Дякую за відповіді, пішла глибше вивчати це питання 😁

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Vovas
    wrote on last edited by

До речі, в коментарях до відео Марка, де була присутня імміграційний консультант, вона мені відповіла, що для Альберти з open work permit (який дається по cuaet) краще подаватися відразу на федеральну програму.... Так що тут треба дуже добре думати) Хоча, маю надію на анонсовану програму для іміграції Temporary residence to Permanent residence, яка, сподіваюсь, розставить багато крапок над і в плані отримання ПР по візах куает

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Bodya
    wrote on last edited by

Всім привіт! Що треба щоб забрати паспорт з візового центру у Варшаві? Трек номер буде ок?

1 Reply Last reply
    0
  • t5520580962T Offline
    t5520580962T Offline
    Irynka
    wrote on last edited by

Будь який документ який підтверджує Вашу особу:укр.паспорт,права…

1 Reply Last reply
    0
  • t331894629T Offline
    t331894629T Offline
    Dmitri Kaplonski
    wrote on last edited by

Я ще раз вам хочу наголосити що люди бувають дуже різні. Те що для когось легко знайти - комусь тяжко. І навпаки.

І те що у вас є час для підготовки то я за вас радий, багато з тих хто терміново запитують зараз, виіжали пробачте в одних трусєлях, і не встигли почитати мільйон груп де ж там ті фудбанки. І зараз по прильоту їм краще пройтись по натоптаному чим самому то все дізнаватись з 0.

Я лише наполягаю на людяності, і коли хтось «необізнаний», «нетямущий», чи просто хтось просить пораду то мені і вам потрібно відповідати з повагою.

1 Reply Last reply
    0
  • t5177067809T Offline
    t5177067809T Offline
    Yana Grechukha
    wrote on last edited by

Згодна з вами, але і з дівчиною згодна у якійсь мірі, тут багато питань повторюється. І не тільки тут, але і в інших групах Едмонтона, люди просто дублюють одне і те саме питання у декілька груп, а «старожили» їх ігнорують, бо вже по декілька разів відповідали на то. Проблема у тому, що немає «інформаційного банку».

Нижче додам список корисних посилань, я їх десь собі поцупила колись, а де не памʼятаю. Було б добре, щоб їх запінили у чаті або винести в окремий гугл док у вільному доступі. Цей список можна доповнювати, відповідаючи на найчастіші питання нашої спільноти.

1 Reply Last reply
    0
  • t5177067809T Offline
    t5177067809T Offline
    Yana Grechukha
    wrote on last edited by

Кориснs посилання по Едмонтону

English Learning

Організаціі, що надають безкоштовні заняття з англійскої:

Catholic Social Services

newcomers.cssalberta.ca/english

Multicultural Health Brokers

mchb.org/

Edmonton Mennonite Centre for Newcomers

emcn.ab.ca/

Edmonton Immigrant Services Association

www.eisa-edmonton.org/

ASSIST

assistcsc.org/

Missionaries for The Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints

free-esl.ca/

Edmonton Public Library

www.epl.ca/english-language-learners/

FB Group

Edmonton English Speaking Club... Спілкування англійською для усіх

www.facebook.com/groups/1039572936961838/

Free clothes / Безкоштовний одяг

Free Store for Ukrainian Newcomers

10137 104 street NW

www.facebook.com/freestoreedmonton

Wednesday 3pm – 7pm

Saturday 11am – 2pm

MCCA Help Center

8928 83 Ave

Luba 587-938-4849

Olenka 587-501-5330

www.facebook.com/MillCreekAssembly

Tuesday 5:30pm – 8pm

Friday 5:30pm – 8pm

Sunday 1pm – 5pm

Free furniture / Безкоштовні меблі

Volunteer furniture warehouse

15330 114 Ave

Lev 780-862-1185

Tuesday 6pm – 8pm

Thursday 6pm – 8pm

Saturday 12pm-4pm

Sunday 12pm – 4pm

Free Food / Безкоштовна іжа

EDMONTON'S FOOD BANK

call 780.425.4190 (Monday to Friday between 8:30 am and 4:00 pm)

www.edmontonsfoodbank.com/

Пошук роботи/Finding a Job

Resumes for Ukraine

tinyurl.com/ResumesFullGuide

вже написане резюме можете надіслатина [email protected] і вам допоможе волонтер

alis – Look for work - онлайн-ресурс для тих, хто шукає роботу. Отримайте пораду щодо пошуку робіт, підготовку вашого резюме та підготовку до інтерв’ю та ведення перемовин щодо зарплати. Відвідайте alis.alberta.ca/look-for-work/, щоб більше дізнатися.

Вебсайти для пошуку вакансій роботи:

Canadian Job Bank:

www.jobbank.gc.ca/home

Ukraine Job hub

jobhubukraine.ca/

Indeed.ca:

ca.indeed.com/

• search for “jobs for Ukrainians”:

Work Search Basics:

alis.alberta.ca/look-for-work/find-work/work-search-basics/

Основи пошуку праці можуть дати вам знання та ресурси, щоб знайти роботу в Альберті

Alberta Job Postings:

alis.alberta.ca/occinfo/jobs-in-alberta/

Є ряд організацій, які можуть допомогти вам найти роботу та побудувати кар’єру в Альберті:

Альбертські центри підтримки (Alberta Supports Centres) надають програми з працевлаштування та послуги по всій Альберті. Це включає ярмарки робіт, семінари-майстерні, інформаційні сесії та інформацію про ринок праці. Відвідайте www.alberta.ca/alberta-supports.aspx, щоб дізнатися більше.

Аґенції, які обслуговують іммігрантів, пропонують послуги новоприбулим, включаючи допомогу з пошуком роботи. Відвідайте http://aaisa.ca/membership/current-members/, щоб отримати список аґенцій в Альберті.

Schools

Edmonton Public School Board: www.epsb.ca/

Edmonton Catholic School District: www.ecsd.net/

Ukrainian Bilingual Schools and Heritage Language Schools: osvita.webyva.com/

Facebook Groups громади

Ukrainians in Edmonton, Українці в Едмонтоні

www.facebook.com/groups/298340710371684/

Едмонтон Український

www.facebook.com/groups/169296326464746/

Ukrainian Women in Edmonton / Українки в Едмонтоні

www.facebook.com/groups/630557870436311/

Free Edmonton Help Ukrainians/Безкоштовно для Українців

www.facebook.com/groups/676783010140317/

Edmonton Hosts Ukrainians Едмонтон приймає українців

www.facebook.com/groups/edmontonhostsukrainians/

Для отримання знижки на проіздний та доступу до спортзалів/басейнів міста необхідно заповнити заявку за цим посиланням

www.edmonton.ca/sites/default/files/public-files/assets/PDF/CUAETLeisureAccessRideTransitProgramApplicationForm.pdf?fbclid=IwAR2PPzoOCDVfp0UM7RNh_egcv1hHCzYeE2H1eRMHd1fT5ZQJA3sW8AOL-_0

1 Reply Last reply
    0
  • t5592302168T Offline
    t5592302168T Offline
    Tania UKR
    wrote on last edited by

Привіт. Хто вже трохи прожив тут взимку. Поділіться будь ласка, досвідом, яких торгових марок, одяг на зиму краще купувати. Щоб не за всі гроші, але щоб тёплый і якісний. На що варто звернути увагу прм виборі. І де краще купувати. Дякую

1 Reply Last reply
    0
  • t331894629T Offline
    t331894629T Offline
    Dmitri Kaplonski
    wrote on last edited by

Якщо запитання часто повторюються, значить те про що питають актуально у данний момент часу. Хто як не ті хто вже хоч щось знає, можуть допомогти.

Я не проти логіки, винахідливості чи самостійності у підготовці та пошуках.

Просто бачучи як Канадійці роблять все можливе зі своєї сторони для ньюкамерів, щоб нам тут було комфортно, щоб ми були не самотні, такі люди як Марк витрачають багато часу на запис цих всих відео, і з другої сторони «чатні» знавці які користуються цим всим безкоштовно, ведуть себе як вибачте бидло, ниють про те що відповіді вже у чатах є, радять включити голову чи краще підготуватись, чи ще щось, то мене трохи дивує тому що отримуючи скільки допомоги від інших самі ж не здатні зайвий раз продублювати відповідь.

Я не хочу когось ображати, але таку динаміку спостерігаю не тільки у цьому чаті.

Просто давайте будемо уважніші до потреб інших, хочаб заради вдячності тим, хто уважний до наших.

1 Reply Last reply
    0
  • t5177067809T Offline
    t5177067809T Offline
    Yana Grechukha
    wrote on last edited by

ми купували верхній одяг тут www.hellyhansen.com/ не знаю як зараз, але влітку у них були гарні знижки

1 Reply Last reply
    0
  • t5592302168T Offline
    t5592302168T Offline
    Tania UKR
    wrote on last edited by

Дякую.

1 Reply Last reply
    0
  • t654408622T Offline
    t654408622T Offline
    Artur Besarab
    wrote on last edited by

Це крутий бренд, дорогий, і якість відповідна.

1 Reply Last reply
    0
  • t1909299254T Offline
    t1909299254T Offline
    Leyla Benayssa
    wrote on last edited by

Привіт усім,а я хочу написати,що не бійтеся,як приїдите до Канади ви будете отримувати допомогу від багатьох,вам розкажуть де, що і як. Мій чоловік з доньками вже трохи більше місяця там і всюди,де узнають,що вони з України їм допомогають. Але треба питати розуміється...чоловіку сказали як що щось треба йому,якась допомога,то телефонувати 211. Воно то буде не просто,але на вулиці голі босі з голоду не помрете 100%😅

1 Reply Last reply
    0
  • t5177067809T Offline
    t5177067809T Offline
    Yana Grechukha
    wrote on last edited by

Народ, знайшла цікаве раптово, можливо комусь також буде корисним. Indeed зверху у своєму додатку розмістив посилання для українців, яким необхідна інформація. Там не лише про роботу, а і про іміграційні програми, підтвердження дипломів, куди звертатися за потреби і тд.

1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags