‼️ Поширені шахрайства та оманливі маркетингові практики та як їх уникнути🇨🇦
🥶Роботи.
Якщо вам телефонує робот, немає різниці як вони представляються і чим вам погрожують (скасувати вам візу, що на ваше ім’я прийшла якась посилка з небеспечним вмістом, ще якась хєрня) - відразу кладіть слухавку. То 99,99% розвод. Якщо щось комусь зі служб від вас потрібно - буде лист або в дзвінок людини.
🫵Особисті дані.
Нікому й николи не передавайте свої особисті дані по телефону (дані паспорта, SIN, не дай боже банківсткі дані), або тим, кого ви не знаєте і не бачили. Якщо хтось у вас це питає ще й по телефону - до побачення.
✉️Також void check. передаючи такий чек комусь, по суті ви авторізуєте компанію/людину брати/класти з/на вашого рахунку гроші. Такий собі спосіб побудований на довірі. Такий void check ви надаєте наприклад свому работодавцю аби вони вам зп скидали, або компанії яка вам елекстричество поставляє, або лендлорду, який щомісяця знімає у вас квартплату.
Коли ми шукали житло і ніхто нам не хотів здавати його бо ми новоприбульці, з’явилася жінка, яка показала нам хату в ремонті, за дуже нізьку ціну і якось дуже швидко погодила нас. При цьому скинули якусь анкету і відразу попросили void check ще без відповіді і контаркту. На моє прохання спочатку підписати контракт, а потім надати цю інфу - мені було відмовлено з якимись невнятними поясненнями. на моє прохання надати дані компанії людина просто пропала.
🙏Прохання переслати гроші орлатити штрафи через смс.
Дуже розповсюджена схема зараз для тих, хто шукає роботу. До вас ніби то звертається потенційний роботодавець і каже, що ви підходете, з вами починають комунікацію, або до вас пишуть через смс оплатити штраф за паркінг наприклад.
🚦Як можна уникнути того, щоб стати жертвою оманливих маркетингових методів і шахрайства.
⚠️ Будь ласка, будьте пильними, бережіть себе, свої гроші, свої дані.
Ми в Канаді 🇨🇦🇺🇦 | Чати Канади
YouTube channel | Instagram