Финансы в Канаде
-
Дякую, в нас будуть документи від продажу квартири. Але подивилась, що в Приваті 2 % беруть за переказ коштів.
-
я переводила системою SWIFT, USD/USD, комісія була 0,5% але максимально 100 доларів, які я власне і сплатила. Банк укрсіб. Робити автоконвертацію не варто, це не вигідно, відкрийте USD рахунки там і там, а міняти можна вже на місці. 2% то щось дуже багато
-
"Там і там" - це ви маєте на увазі в Україні і в Канаді?
-
да. Я переводила вже після переїзду, але заздалегідь з’ясувала що треба щоб перевести, і ми все підготували, я потім тільки надіслала реквізити
-
А що треба щоб перевести?
-
краще в банку спитайте, але загалом то деклараціі за останні 12 кварталів та квітанціі про подачу, у електронному вигляді
-
Декларації аж за 12 кварталів 😳 Це за три роки виходить? А що за квитанції про подачу? Це ви все в Україні готували для укр банку?
-
да, за 3 роки. Канаді воно не треба, це вимога нацбанку для виводу коштів за кордон на суму до 200 тис евро. Квітанціі - про подачу декларацій, в е-кабінеті платника просто, що ви дійсно подали і податкова отримала також, вони там якось рахують по формулі скільки ви можете вивести на основі вашої деклараціі, і якщо у вас сума значно більше, то треба додаткові документи(наприклад деклараціі чоловіка чи щось таке. Щоб довести, звідки у вас кошти). Стосовно продажу квартири я хз, напевно договір купівлі-продажу теж підійде, але краще у банку спитайте
-
Только не 15%, а 30.
-
Дякую за вашу відповідь.
-
Скажите пожалуйста, а при открытии банковского счета сразу выдают чековую книжку и карточку, или нужно ждать какое-то время? У меня назначено открытие счета в RBC на четверг, а лендлорд уже требует чек и депозит за квартиру, так что счёт нужен быстро.
-
debit карту дают прям в банке чаще всего(TD/CIBC/HSBC). Чеки - хз. А лендлорд частное лицо? Нельзя каким-нибудь e-transfer заплатить?