Финансы в Канаде
-
Тобто, якщо я заробила 60000 за 2023 рік, то здаю декларацію в 2024 і в rrsp відраховую 18% - 10,8 тис ( напевно десь протягом місяця повинна внести...)і податки десь 30% - 18 тис. В мене залишається на життя 31 тис. В декларації 2025 рокі я 10,8 тис показую як сума, що зменшує мою оподатковувану сума і мені менше нараховують податків і роблять повернення Проте виходить, що я повинна у 2023 році щось потрохи відкладати, щоб внести 10,8, потім лише якусь суму повернуть і її модна буде використати на сплату rrsp 2024 року Якось так?
-
Rrsp це добровільна штука якщо що. Ви не повинні, просто маєте можливість
-
У вас получилось открыть?
-
А в каком банке и когда вы открывали?
-
Єсв обов‘язковий, і це платіж А ррсп це механізм Процес такий що ви відкриваєте рахунок у банку чи інвест брокера, купуєте акціі чи що вважаєте за потрібне. Воно з часом росте і приносить якийсь дохід, податками не обкладається до моменту поки ви не захочете його вивести. Тоді податок буде нараховано за вашим тодішним брекетом Якщо просто переказати гроші на цей спец рахунок, то прибутку вони не принесуть, треба саме вкладати
-
Так, повернення буде через зменшення бракету та зменшення самої суми прибутку
-
Таких малая доля на рынке
-
Даже в Швеции кто-то покупает вопрос в том что надо 20+ лет отдавать большую часть доходов ( в некоторых странах Европы уже 30 и даже 50 лет ) вопрос куда будет двигаться Канада?
-
Как-то на досуге считал смету ( бегло ) конкретного проэкта по канадским текущим ценам ни стоимость материалов ни земли под постройку не матчитья с уровне цен что вызвает массу вопросов. На рынке явный дефицит жилья. По мнению коллеги канадца это все следствие строительных монополий и их лобби
-
Также вызывают вопросы и использование самых дешёвых технологий и материалов даже в "элитном" жилье. Неужели насколько дорогая labor?
-
Последние 5 лет в гта уже строят больше чем прирост населения
-
Ну логично это "инвестиции" причем под проценты которые сейчас растут. По логике должен быть обвал ( но логика в экономике не всегда работает)