Усім привіт 😊
Потрібна ваша допомога і консультація, щодо багатьох питань)
✅Ситуація наступна, я з чоловіком проживаю зараз у Туреччині майже 2 роки, є деякі нюансі країни які нас не дуже влаштовують, наприклад питання страхування і медицини, мовний бар'єр, англійську тут не по практикуешь, освіта на низькому рівні та інше, і плюсів то достатньо, але хочемо спробувати, можна навіть сказати подивитись, як так в Канаді (працюємо віддалено).
Поки ми готували документи на подачу візи CUAET, я завагітніла, тому питання медицини стало ще більш значущим (тим більше, в тому році ми тут вже втратили дитинку, залишився не гарний осад, не по вині лікарів, але все ж), я вже вивчила десятки відео на ютюб щодо пологів там і якості медицини, але є багато відкритих питань, тим більше коли деякі правила відрізняються від вибору провінції, тому заплуталась.
🤝1) Як правильно обрати Провінцію і Місто? Дивимось Альберта / Калгарі, лише тому що, там є знайомі (нам не цікавий мегаполіс, це може бути невелике місто, але зручне для життя, і не північ, не холод щоб лютий, і ціни помірні на житло). Що порадите зі свого досвіду?
🤝2) Відкриття податкового номера, банківського рахунку, отримання страховки, отримання разової допомоги та щомісячної допомоги, проходження мед.огляду. Скільки часу у вас зайняли ці процедури, там на місці з цим легко розібратись самостійно, без "помічників за гроші"?)
🤝3) На безкоштовне житло ми не претендуємо, розуміємо що такого вже немає. На яких ресурсах порадити шукати квартиру для оренди? Які часті проблеми бувають при пошуку житла?
🤝4) Чи правильно я зрозуміла, що повністю все що стосується пологів покриває страхування (наприклад: анестезія, кесарів розтин, реанімація матері або дитини (не дай Бог звісно), палата, огляди педіатра, неонатолога, консультанта по гв та інше)?
🤝5) Якщо ви летіли десь на 7-8му місяці вагітності, чи не було проблем з авіакомпаніями і наскільки тяжкий був такий довгий переліт? (ми б хоч зараз вилетіли, але паспорта ще на на вклейці візи)
🤝6) Чи вивчали мінуси канадського громадянства? Ще вагаємось чи потрібно воно дитині, може все ж таки краще українське (п.с. одна з компаній які допомагають з оформленням різних документів, на своїй сторінці пишуть що можна оформити одразу два громадянства, чи дійсно це законно, чи є такі випадки?). Як довго оформляють канадські документи?
🤝7) Всім відомо що у Туреччині речі дешевше і коляски в тому числі)) чи треба все першнеобхідне везти із собою, чи краще там все купувати? Чи є щось типу маркетплейсу, щоб можна було обрати коляску, автокрісло, ліжечко (можна і з рук)?
🙏Буду дуже-дуже вдячна за відповіді, якщо є якісь корисні відео на ютюб, відправляйте посилання буду вивчати )
Якщо якесь головне питання пропустила, доповніть мене.
Дякую.
!!! Вибачте за багато тексту 🙈🙈🙈