Ukrainian Vancouver
-
Нажаль, тут неможна публікувати посилання. Пошукайте у Гуглі "apply for msp bc", і одразу знайдете. Або приєднуйтеся до іншого Телеграм-каналу, "Нові Українці Ванкувера". Там теж доволі велика кількість людей, а також можна постити посилання, і ділитися інформацією набагато простіше і зручніше.
-
Так. Тут у Канаді багато де воно так працює. Людський фактор. Тому завжди добре знати закони, правіла та свої права. І коли бачиш, що якийсь недосвідчений чи просто безвідповідальний працівник починає тобі парити щось нереальне, треба завжди, як тут кажуть, push back та наполягати на своєму, будучи впевненим, що ти правий.
-
Повністю згоден. Перший час дуже дивував саме низький рівень кваліфікації деяких співробітників банків. Вони всі були дуже freandly посміхались, нібито виказували бажання допомогти , та не знали елементарних речей , стосовно їх прямих обов‘язків. Тут таке часто. Потім звикаєш та перестаєш звертати на це увагу
-
Ні. Як вам вже сказали, банк - одна з таких установ, які мають право мати ваш SIN, бо це пов'язано з податками. Тож не треба хвилюватися. До того ж, якщо у майбутньому ви захочете перевірити свій кредитний рейтинг через банк (це безкоштовно на відміну від різних агенцій, які беруть за це гроші), то без SINу це не буде можливим.
-
Стовідсотково! Я тут у Канаді, зокрема у Ванкувері, мешкаю вже майже 13 років. Перший час в мене були "рожеві окуляри" що до місцевого сервісу, а потім вони почали спадати. Бюрократія, непрофесійність, байдужість, але усе прикрите "дружньою" посмішкою (бо так вчили з дитинства). Як то кажуть мовою окупанта: "улыбаемся и машем".
-
Ну то вам пощастило. А ось наприклад влітку багато кому з новоприбулих українців доводилося стояти увесь день у черзі до Service Canada, щоб отримати SIN, часто на сонці та пеклі, або резервувати апоінтмент на декілька тижнів наперед. А скільки українців мали великі проблеми та були пущені по бюрократичному колу, коли іміграційний офіцер у аеропорті (ще один зразок непрофесійності на бюрократії) щось там накосячив у дозволі на роботу. Я навіть не хочу зараз пригадувати свій досвід з отримання SIN, коли приїхав із сім'єю. То були наші найперші дні у Канаді, і одразу - "цят холодної води на голову" - нагадування про місцеву бюрократію, безглузду та нещадну.