Ukrainian Vancouver
-
Про мову. На дитячому майданчику батьки говорять російською. Як ви знаєте, чи то українці, чи росіяни? Як ідентифікувати? Мене, наприклад, бісить, коли чую російську. І я не хочу, щоб моя дитина грала з росіянами. На минулому тижні росіяни вбили мого кума. Як я можу по-іншому реагувати?! Часто бачу, як хтось пропонує послуги тут у групі українською. Переходиш у особисті, а там російська. ((((
-
Повністю погоджуюсь, я із Закарпаття доречі і знаю що ніхто не примусить мою сім’ю говорити на українській або на російській , в нас свій дивний діалект який ніхто не розуміє😂 Але я вважаю, що нікого і не потрібно примушувати, люди з такою мовою народились, їх пращури також.
-
Я оце думаю . Насправді ми не україномовні , чи російськомовні . Ми всі двомовні . Ми однаково добре володіємо двома мовами . Як на сході , так і на заході . І зараз просто постало питання якій мові надати перевагу . Для мене українська стала більш преоритетною, незважаючи на те , що моя мама росіянка і я сама 17 років прожила в Росії. Але я хочу , щоб у моїй державі був якись порядок і ми дотримувалися державної мови . Я от не розумію , чому моя мама за декілька років змогла вивчити українську , а інші за все життя не можуть . Може тому , що батька любила , чи може тому що поважала мову людей до яких приїхала жити.
-
♟️Шахи для дітей та дорослих ♟️ Індивідуальні заняття з тренером КМС по шахам в Zoom. Інтерактивні цікаві завдання, вирішення логічних задач. Ваша дитина з користю проведе час! 1 година -200 грн.(5€) Пробний урок безкоштовно ☺️ Пишіть для запису на пробний урок у месенджер або +380665512373🧾Павло
-
Вітаю 👋 Я онлайн тренер та дієтолог з персональним підходом, який допоможе: Прибрати зайві кілограми або набрати м'язову масу Накачати великі руки 💪 або сідниці 🍑 БЕЗКОШТОВНО проводжу консультації та даю рекомендації 👨💻
-
Не треба нікого виховувати чи перевиховувати, але мова це зброя у нашіх реаліях. Хтось не передовій багато чого не хотів би робити але робить через себе тому що це треба для перемоги, тому і нам хто не воює булоб не погано хоча б намагатись спілкуватис суржиком, колись все одно треба починати. Донецьк це Україна, слава нації і смерть ворогам.
-
А ще як ви поясните канадцю, чому два українця між собою розмовляють російською? Тобто ми такі собі всі жаліємося що втекли від війни, а потім розмовляємо на мові окупанта між собою. Ідіотизм наче, Нє? Ми для себе вирішили, що українці не на території Украіні мають спілкуватися між собою тільки українською (або державною локальною мовою, в даному випадку англійською). В Україні то вже питання особисте.
-
Питання: а чому вони будуть чи повинні комусь щось пояснювати?? І ще. А от що робити тим російськомовним українцям, вже багато років мешкаючим в Канаді, які все одно люблять рідну Україну, допомагають їй усім чим можуть, відправляють гроші та іншу допомогу, допомагають новоприбулим українцям тут в Канаді, і навіть в україномовних пабліках спілкуються українською, але ж у побуті говорять російською? Їм треба соромитися, коли вони йдуть по вулиці та говорять мовою на якій думають, просто тому що хтось тут написав, що він інакше не може відрізнити українця від руського?
-