Українська спільнота Ванкувер Канада
-
Привіт. Хочу зареєструватись як self employed. Чи хтось знає як це зробити? Буду вдячний за інформацію.
-
Тільки довго чекати ,місяць:)
-
Да професіональну
-
В принципе, чтобы работать как self-employed, ничего делать не надо - выписывать работодателю/заказчику инвойсы с указанием своего SIN номера и получать деньги чеком или етрансфером.
-
Залежно від обсягу revenue, вам треба зареєструвати GST account в CRA (якщо перевищує $30 тис за останні 12 місяців). Також можливо потрібна бізнес ліцензія від вашого міста (подивіться business license за місцем мешкання на сайті муніципалітету). Переконайтесь, що ваша діяльність або не підпадає під ліцензовану, або у вас є потрібні ліцензії та перміти. Також ще зателефонуйте в свою страхову компанію (tenant чи homeowner insurance) щоб дізнатись чи потрібна вам додаткова страховка. Також варто поговорити з insurance broker щодо business and liability insurance.
-
GST реєстрація - на сайті CRA. Там дивіться “register GST account”
-
На каком сайте это можно сделать?
-
Ну я не это имел в виду 🤣🤣🤣 а если вас взяли на работу без оформления (как self-employed subcontractor)
-
Там пишут если мой Sin number начнется с 9 ,то я так понимаю это проблема 🤦🏻♂️
-
Зателефонуйте їм та запитайте… Загалом це не стандартна ситуація відкривати self-employed на work permit. Work permit підрозуміває звичайно працю на працедавця. Тому система видає помилку.
-
Вот, писал в другом чате: Kostia K.: Я недавно когда брал SIN, уточнил в Service Canada, почему так важно его никому не давать. Чтобы другой человек не записал свои доходы на ваш SIN, а вам потом придется объяснять, откуда деньги🤣 Арендодателям SIN не нужно давать. (Вопрос человека) Интересно получается. Если мой работодатель кому-то передаст мой Син, что будет? Они будут делать отчисления на меня как будто платят доходы или как это работает? (Мой ответ) Нет, не работодатель, а левый человек (self-employed) вместо своего укажет ваш SIN, и тогда с полученных денег ему не нужно будет платить налог, а вам потом придется отвечать, где полученный от работодателя того мошенника доход.