Українці ВЖЕ в Канаді 2.0. Адаптація
-
Наталья добрый день ответьте мне пожалуйста у меня вопрос к вам личный пожалуйста
-
Маю жіночий та дитячий одяг та взуття і деякі домашні речі. Віддаю безкоштовно,як волонтер
-
Торонто
-
Я не занимаюсь я раздаю тем кто нуждается. Люди мне приносят, мои соседи сотрудники чтобы помочь приезжающим.
-
Доброго вечора всим. Підскажіть любу роботу в Калгарі. Нас 5 людей ( 3 чоловіка 2 жінки ). Готові робити все. Буду дуже вдячний за любу вашу інформацію.
-
🇺🇦🇨🇦Ви зібралися у Канаду, що робити далі ?🇨🇦🇺🇦
✅Чекліст допоможе адаптуватися.
👉Житло Подумайте про провінцію/місто/район. Я дивився у ютубі про кожне місто. В Insta введіть місто і знайдіть наших які там живуть, зверніться до них про поради затишного району. Перевірено особисто, це найкращий спосіб дізнатися інфу, ніж запитувати публічно в групі у FB (там найчастіше один негатив) Дізнайтеся про комуналку, договір, які підписуються у вибраній провінції. Тільки для початку погуглить самі інфу, не варто ставити питання, які можна знайти самому.
Сайти з пошуку житла тут 👆👆👆
👉Робота — Підготуйте заздалегідь резюме, не відкладайте цю справу, вона начебто здається дріб'язковою, але коли за неї сідаєш починається «ступор».
- Попередньо пошукайте вакансії. Сайти тут. — Після прильоту в аеропорту отримайте дозвіл на роботу.
👉Зв'язок Sim-карту можна придбати в аеропорту. Заздалегідь підберіть оператора та тарифний план. ⠀ 👉Соц. страхування Отримайте номер соціального страхування – Social Insurance Number. Видається в Service Canada (доступний запис онлайн або жива черга) Посилання 👇 eservices.canada.ca/en/service/?fbclid=IwAR2dyQmN_010joG8HOHcRedjab1U9KVtYlHa57nCVGAeFIIauC15-slfwhs
👉Мед.страховка Пройдіть медогляд. Докладніше можете знайти у своїй провінції за посиланням👇👇 secure.cic.gc.ca/pp-md/pp-list.aspx?fbclid=IwAR0vRTu_vqS78YwDJdRETqSxf0Z0Z1KIv07pmCaEs69O3_4NhBE800Tf2n8 ⠀ 👉Банківський рахунок Відкрийте рахунок, можна зробити без SIN, за закордонним паспортом та за дозволом на роботу. Заздалегідь перегляньте умови різних банків та виберіть відповідний. ⠀ 👉Садик/школа/коледж Пошукайте де вони можуть вчитися і на яких умовах. Ці питання обговорювали у чаті 👇👇👇 t.me/UKRinCAN
👉Мовні курси Знайдіть та зареєструйтесь вже зараз. Можна звернутися у місцеві волонтерські організації, де у вашій провінції безкоштовні курси. Іноді я роблю на каналі пости про мовні курси. Щодня навчайте самостійно. ⠀ 👉Авто Переоформіть посвідчення водія, якщо воно у вас є Якщо його немає, то дізнайтеся, як отримати. Більшість людей у Канаді пересувається авто.
Також, дізнайтеся про безкоштовну їжу food bank , про допомогу з придбанням меблі... У чаті обговорювали це.
⠀🍁🍁🍁💙💛😀 І звичайно ж будьте привітним і все обов'язково вийде. Сподіваюся, вам знадобиться чек-лист і ви швидко адаптуєтеся до нової країни.
Якщо виникли питання, пишіть у чати, ми обовязково знайдемо вихід та поради для вас... 🇺🇦🇨🇦
👇👇👇 НАШІ ПОСИЛАННЯ:
- Канал с інфо t.me/UKRinCA
- Головний чат t.me/UKRinCAN
- Чат адаптації в Канаді t.me/UKRinCAN_2_0
- Чат авто в Канаді t.me/UKRinCAcar
- Чат Калгарі Альбера t.me/UkrInAlberta
- Робота Калгарі t.me/WorkCalgary
- Робота Ванкувер t.me/UkrWorkVanc