Я працюю у Translink. Це - управління громадського транспорту Ванкувера. Ми періодично проводимо безкоштовні онлайн-тренінги з користування громадським транспортом українською мовою, спеціально для нових переселенців з України. Нажаль, ви тільки но пропустили сесію 19го січня. Але будуть ще. Слідкуйте за оголошеннями. Я постійно публікую анонси сесій у цій групі, а також у декількох групах на ФБ.
Тепер що до вашого питання про проїзд. Придбайте собі Compass card. Сама по собі ця картка - це як гаманець, в котрий можна класти різні проїзні продукти. Можна просто завантажити туди певну суму грошей і використовувати їх на поїздки "у роздріб", таким чином, при поїздці, кожного разу при використанні картки (прикладаючи її до зчитувача у автобусі чи метро), як би купучи "електронний квиток". Також можна на Compass card завантажити денний чи місячний проїзний. Я рекомендую спочатку не купувати проїзний, а покористуватися "у роздріб", просто поповнюючи на картці stored value. Потім самі порахуєте витрати і визначитеся що вигідніше - проїзний чи "у роздріб".
Якщо будуть питання, звертайтеся, розкажу як що працює тут на місцевому громадському транспорті.