Український чат Ванкуверу
-
Вітаємо у чаті Iryna 📧 🇺🇦🇨🇦👋! Не забудь натиснути 'Познайомитися! 👋'
-
Добрий день, я Ірина, приїхала 10 місяців тому, артвчитель тут, волонтер, вчу англійську на курсах, зараз вже піду на 6 рівень з 8. Навчаю дітей малювати різноманітними техніками: акварель, олія, акріл та інші, запрошую, можна разом з батьками. Проводжу workshops з різними групами двома мовами : англ і укр., також веду онлайн заняття малювання з дітьми з 5 років, провела тут дві виставки- продаж і донати відправила в Україну, намагаюсь з кожного заняття підтримувати звідси. Живу біля Central Park у Vancouver. В Києві була своя художня студія більше 20 років. instagram.com/shexira?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
-
Я доволі багато працював на будівництві у минулому, хочу поділитися деякими спостереженнями. Практика виплати зп на будівництві з затримкою у тиждень є розповсюдженою. Однак це не означає що пропрацювавши тиждень і звільнившись працівник не отримає грошей за відпрацьовані дні. Оплата має бути здійснена навіть за один день роботи. В роботодавця є 6 днів на те щоб розрахуватися якщо працівник звільнився сам і 48 годин якщо був звільнений. Про виплату зп раз на місяць я не чув ніколи. Всюди де я працював платили раз на два тижні в кінці тижня. Цикл може відрізнятися від роботодавця до роботодавця в залежності від циклу їх дебіторки. Раніше платили тільки чеком. Зараз багато хто почав депонувати на банківський рахунок, що набагато зручніше для працівника. Для цього при оформленні попросять реквізити рахунку - direct debit form якщо я не помиляюся. Далі, якщо працівник в штаті (payroll, not self employed), роботодавець зобов'язаний оплачувати державні вихідні. Крім того якщо вас викликали на робочий сайт, а роботи нема, або вкрай мало, вам забов'язані заплатити мінімум за 2 години праці. Якщо ж передбачався робочий день довше 8 годин - за 4 години. Правила з оплатою за 1.5 і подвійною ставкою доволі заплутані, раджу почитати на gov.bc.ca - шукайте Overtime Pay. В цілому для роботодавця більш вигідно щоб працівник був self employed, оскільки в такому випадку роботодавець не платить відрахування у ПФ і соцстрах з фонду зарплати. Особливо це актуально для малих і середніх фірм, більшим конторам пофіг. Однак деколи навіть для малих фірм брати працівників у штат краще, оскільки тоді не виникне проблем якщо люди не платять податки зі своїх зп, або не мають покриття WSBC (а повинні). У випадку виникнення проблем контролюючі органи можуть покарати роботодавця. Я НІКОЛИ не чув, щоб людину брали на self employed l, а потім переводили у штат як стандартна схема. Однак деякі роботодавці можуть запропонувати вибір - self employed or payroll. І на завершення - недоброчесність з оплатою праці суворо карається, аж до згортання бізнесу. Нажаль багато новоприбулих цього не знають, не володіють мовою або бояться втратити роботу; роботодавці це прекрасно розуміють і користуються цим. У разі виникнення проблем з оплатою я раджу попередити роботодавця що ви будете file complaint. Більшість роботодавців бояться цього. Якщо ж ні - йдіть на gov.bc.ua, шукайте make a complaint і оформлюйте скаргу.
-
Це не тобі вирішувати куди мені їхати, я запитала нормально, в гуглі може і 30 $ мінімалка бути. Я запитую в людей, які там і на власному досвіді знають. Але ти якраз відносишся до категорії українського бидла, яке втекло під час війни і роздає х**ові поради людям!!!
-
Нові події: Backpacking: Panorama Ridge дата: 16 липня 2023 р. перейти до події перейти у групу Backpacking: Heather trail дата: 29 липня 2023 р. перейти до події перейти у групу P.S. Якщо подія не відкривається, то можливо ви не додалися у групу, де подія була розміщена. Перейдіть до цільової групи та додайтеся.
-
Вітаємо у чаті Мавроди 🇺🇦🇨🇦👋! Не забудь натиснути 'Познайомитися! 👋'
-
Всім привіт, мене звати Юля. Я майстер манікюру і педикюру з трьохрічним досвідом. Запрошую до себе всіх красунь💗 📍2 хв від метро Бурквітлам. Для звʼязку і перегляду моїх робіт-моя сторіночка в інстаграмі @yuliia_nails_van На перший візит-любий дизайн у подарунок💝 Hello everyone, my name is Julia. I am a master of manicure and pedicure with three years of experience. I invite all the beauties to my place💗 📍2 minutes from Burquitlam metro station. To contact and view my works, visit my Instagram page @yuliia_nails_van For the first visit - any design as a gift💝
-
Маю столик з котрого донька виросла, віддам безкоштовно, район Kitsilano Beach, буду тут до 4тої сьогодні, а також завтра з 8мої до 4тої
-
Хто знає, чи є в Києві Ігрові автомати де можна виграти телефон,колонки,навушники,смарт-годинники, щоб було не в глуші, а десь на хрещатику чи на оболоні
-
Зрозуміло, дякую!
-
В Київській області
-
Зараз ні