Український чат Ванкуверу
-
мене всього раз зупиняли, за перевищення, ще на Укр правах був, сказали більше так не робити і відпустили) Ну ще пару разів перевіряли пив чи не пив, таке буває що всі виходи з хайвею перекривають і перевіряють всіх без виключення, але в таких випадках не завжди навіть документи просять, ну і це буває раз на пів року 😆
-
Ну у мене є друг який взагалі без прав їздить але ж це не означає що так можна, все на свій страх і ризик і під свою відповідальність) Найгірше що може статися це не те що тебе зупинять, а ДТП ) навіть легке ДТП ) інший водій скаже що болить спина, піде на масажи, скаже що в нього стрес через цю аварію і він боїться сідати за кермо, піде до психологів, не буде працювати пару місяців, а тобі потім прийде рахунок тисяч на 50 🥲 Канадці люблять так робити) не всі але люблять)
-
Хтось погодиться на такі викрутаси?! Я б точно відмовив сусіду, якби він звернувся з такою пропозицією. Камера в машині зчитує номери , звіряється з базою та показує колір та марку машини в базі ( то на той випадок, як хтось приліпив чужий номер) хто власник та хто в страховці. Також несплачені штрафи та прострочену страховку. Коли поліцейський зупиняє ( за вісім років таке було у мене один раз) та йде до машини, він вже знає що за прізвище повинно бути у правах та страховці. Колеги- канадці, причому не один скаржились, що їх ніколи в житті не зупиняла поліція, та виїхавши на вулицю з простроченою на один день страховкою відразу попадались
-
Як водій порушив вимоги страховки, страхова може відмовитись платити. Тобто постраждалому в ДТП окрім ремонту машини, масажи терапію і навіть психолога оплатить ICBC. Та, як винуватцем виявиться той, що мав бути у супроводі, а був сам, страхова платити не буде
-
-
Звісно it depends, але в нас з українськими правами страховка була долларів на 70-80 вище, ніж з канадськими. Не велика платня за те, щоб в поліції не було додаткових мотивів доїбатися
-
Воно того не варте)
-
Страхова завжди буде шукати шлях, як би не виплачувати суму повністю, або не платити взагалі. Але ж питання від хлопця ніби було не в "я хочу їздити без страхування"? Там, де оформлюєш страхування на машину, їм поїбати, які в тебе права. Просто за тимчасові і "папірець" сума страхування буде вищою. А одразу як отримуєш постійні канадські права, інформуєш їх і вони перераховують суму
-
Так поліцейський не знає напевно прізвище того, хто фактично знаходиться за кермом . Він знає, хто там може знаходитись за базою. Як фактично за кермом хтось інший, виникають інші питання. Де страховка на цю машину і цього водія?! Тут, у разі ДТП можуть виникнути дуже цікаві юридичні моменти. Як влпсник дав доугу «покататись» а той скоїв лихо , то при певних обставинах може настати і відповідальність власника. Англійське право часом видає дуже цікаві випадки які потім стають неймовірними, на перший погляд прецедентами
-
Тут є певні справді цікаві юридичні моменти. Власник даючі машину, має переконатись, що вона буде використовуватись безпечно. Так бармен буде нести відповідальність, як його п’яний клієнт сяде за кермо та попаде в ДТП. Саме в ВС десь з рік тому була одна історія. Коли власник бару часто відмовляв клієнтам first nation в продовженні банкету. Його дуже гучно почали звинувачувати у расизмі та дискримінації. А потім одна дівуля з «тих самих» таки нализалась та скоїла серьйозне ДТП. Ті самі «борці з расизмом» почали волати, що , звісно, винуватий саме власник бару.
-
Але ж саме про цей кейс і йшла мова, нє? Коли ти запропонував людині без права керування авто оформити страхування на "сусіда" з повними правами 🤔
-
Та і тримаємо кулачки за Макса, щоб він отримав права з наступної проби. Тоді ці махінації зі здешевленням страхування взагалі не матимуть сенса, адже мова йде про короткострокову перспективу
-
Так про що тоді мова 😅 Чи варто ото всьо економії у 70-80$ на місяць?
-
Типу окей, він попадає в ДТП. Людина, на яку було страхування, чілить дома у цей час. Так страхова і скаже, що вони до цього відношення не мають. Бо враховуючи ризики, вони вказали суму для людини з повними канадськими правами, а не для "друга з бумажкою". Хіба ні?
-
Тільки не кажи, що суд встав на сторону жіночки 🤡