Канадська Кібер-Січ
-
Нагадую, що день матері та усіх жінок 14 травня, але ми ще маємо пройти довгий шлях (круто, що з 23 лютого мене ніхто з групи не привітав - лише з фб)
-
Ну це і не є днем матері, чи просто днем жінки. Це радше день боротьби жінок за свої права. Моя подруга вміє гарно формулювать, тому я тут залишу її побажання: • Нехай ніколи в жодній сфері на цьому світі не буде гендерного питання нерівної оплати праці. Нехай 2023 буде останнім роком, коли ми бачимо розрив, де при виконанні однакової роботи жінки отримують на 20% менше • Нехай світова медицина на всіх рівнях від глобальних досліджень до сімейного лікаря в поліклініці бачать, діагностують та лікують жінку як жінку, а не як меншого чоловіка з маткою, який не розпоряджається своїм тілом і у випадку, коли боляче – потерпить • Нехай ми ніколи не подумаємо, що «бігати, думати, жартувати, поводитись, …. як жінка» - це образливо. • Нехай дівчатам і жінкам не страшно буде одягати будь-що, пити і повертатись додому ввечері самій. І нехай ніколи ніхто не почує «ну ти сама винна, не треба було цього робити. Поплач і забудь, не вистачало ще щоб люди дізнались» • Нехай статистика домашнього насилля буде зведена до нуля. А у випадку порушень, жінка знатиме, що вона захищена державою і агресор понесе покарання, а не повернеться з поліцейського відділку через 1,5 години після лекції «та не треба було так, хай навіть вибісила» • Нехай світові медіа дозволять нам виглядати, важити та старіти так, як нам захочеться. • Нехай в ЗСУ ці надзвичайні жінки ніколи не стикаються з відсутністю жіночої форми, необхідних засобів та наявністю питань «ну що, побратими не дуже пристають?» • Нехай «Жіноче щастя» буде означати «будь-що, що робить тебе щасливою».
-
То буде перша у Ванкувері лише україномовна зустріч (якщо у вас пунктик дратувати московитьським діалектом, то як радили, не приходьте, але якщо у вас чиста українська від фаріон, суржик, русинська, подільська, франківська , північна, одеська… ласкаво просимо.
-
Сьогодні «чорний» день для тих, хто розганяв зраду про супутник ))))))). Як для «неіснуючого», він доволі непогано працює, еге ж? Що тепер робити тим, хто приходив у коментарі і писав «де фотки з супутника»?! Как дальше жить;)))?! Жизнь-боль))))))! А якщо серйозно, то ще раз дякую усім, хто свого часу своїми донатами дав можливість нашому фонду здійснити цей космічний проект! Це історія неймовірної крутості нашого народу! Кожен з вас своїми коштами допоміг не гіпотетично, а реально знищити тисячі одиниць техніки і живої сили ворога! Я так пишаюсь нашими людьми і у те, як ми залучаємось до зміцнення нашого Війська! Дякуємо Головному управлінню розвідки МО України за роботу і за звітність перед людьми! Друзі, продовжуємо підставляти плече Силам Оборони! Ваші донати просто зараз допоможуть законтрактувати для наших захисників дрони, транспорт, оптику, засоби зв‘язку, медицину і багато чого ще необхідного! Рахунки для донатів: prytulafoundation.org/donation Щиро дякую! Працюємо, панове!
-
Ні, але ви можете зробити таку зустріч самостійно.
-
Це не хейт, але мати спільне свято вперше створене комунякою бажання не має. Ще пройде багато років, доки деякі украінці перестануть святкувати 23 лютого і 8 березня. Подивитися уважно, де його святкують і скажіть собі відверто: чи ці країни можуть претендувати на роль лідерів захисту прав жінок? Це лицемірство привіте ще у детячому садку кожної совкової країни: слабий пол, або не мий посуд сьогодні бо 8 березня, зробиш це 9го….
-
У мене взагалі немає знайомих хто святкує 23. Останній раз я пам'ятаю ці вітання ще в далекому 2012, можливо вузьке коло вузьких шанувальників ще залишився, я не знаю. А щодо 8го, тут знову хто який посил вкладає у вітання. Мене особисто ніколи не вітали зі словами "помиєш посуд завтра". Можливо пощастило з оточенням.
-
В нас вільна країна, і я лише висловив свою думку. Я нічого не казав, що проти жінок, чі їх прав та інше, ви видаєте лише те що хочете самі почути. За такою логікою можно виправили майже в е. Тобто ваші батьки років 30 назад не святкували 23? Щось не вірю. Але все змінюється …
-
Зараз 8 згадується як день боротьби за права жінок. Навпаки навіть краще, щоб молоде покоління росло і чуло історії, як жінки століттями виборювали право мати Рівне з чоловіком місце у суспільстві. І в першу чергу це має бути в тих країнах, де з цим найгірше
-
Пошукайте інформацію, як по завданню комінтерна це свято впроваджувалось у якості совкової ідеології у інших країнах раніше (навіть у США), і ви поймете, що це святкування трохи тхне совком
-
Тут наші думкі співпадають. І ніякого хейту у моєму першому пості з мемом не було, лише під.ка