Якщо є сили, то дочитайте будь ласка мій допис до кінця.
Так, досить оцих російських наративів, якщо ти патріот то йди вмирай, служи чи волонтер.
Якщо ви ознайомитесь з правилами групи і висловите повагу до правил то побачите, що ми рекомендуємо 2 мови спілкування: українську та англійську.
Також ви бачите, що попри те що є ці правила я не видаляв ваші дописи і ви вільно висловлюєтесь.
Будь ласка не вживайте цих російських наративів про те що немає значення якою мовою, що якщо патріот то іди вмирай і так далі. Так вбивали і вбивають найкращих українців.
Саме так можна кожного запитати, що ми всі тут робимо ви зокрема, чому не воюєте чи волонтерите?
Рано чи пізно всі українці прийдуть до усвідомлення, що самоідентифікація має значення, а саме:
мова=прапор=культура=гімн(славень)= українці=фізичний кордон = духовний кордон=країна Україна 🇺🇦
В один день ви скажете а яка різниця який прапор, за який до речі вмирають російськомовні військові, які на жаль не мають часу займатись вдосконаленням мови бо воюють з ОРКАМИ, проте багато вже усвідомили важливість мови, навіть в цілях бути незрозумілими для ворога.
Скажете москальський теж норм, я маю право, москальський гімн звучить теж нічого, то тоді ким ви себе будете називати в такому випадку? Росіяни чи далі українці?
Якщо вам зручно говорити російською, мовою країни Росія і ви нею розмовляєте, то це не робить її частиною України, російська мова як і прапор чи її гімн - це атрибути Росії і приналежною до України не робить, натомість вас робить приналежними чи ближчими до російської ідентичності.
Не вірите, проведіть експеримент, скажіть канадцю що ви українець, проте розмовляєте російською.
Питання завжди стандартні, а чому, ви ж українець, а розмовляєте російською. Тому що логіка проста, якщо країна не колонія, а має історію і самоідентичність то люди розмовляють своєю мовою.
Англія - англійською
Іспанія - іспанською
Португалія - португальською
Росія - російською
А Україна відповідно - українською.
Потім ідуть довгі пояснення що я з російськомовного регіону і так далі. Але суть не в тому.
Люди дивуються, бо це не природно, це не норма, а причина одна - ми були поневолені, колонізовані, нас вбивали, ґвалтували як в Бучі, Ірпіні за нашу мову та культуру, просто все дуже сильно приховували, щоб наступні покоління казали що МОВА НЕМАЄ ЗНАЧЕННЯ.
У всіх нас є права та є і обовʼязки перед Батьківщиною, як мінімум захищати її мовний та інтелектуальний кордон де б ми не жили.
Я вас дуже прошу, поважайте один одного, все українське важливо, бо ми українці.
Я вас розумію, ви хочете прийти самі до того щоб перейти на українську і не хочете тиску, проте зрозумійте тих хто вже перейшов ітах хто українську з молоком матері плекав, в час 1 РОКУ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ І НА 9-МУ РОЦІ ВІЙНИ В ЦІЛОМУ здебільшого викликає неприємні відчуття та асоціації.
Зрозумійте один одного будь ласка. 💔
Дякую за дискусію, зараз я вимкну коментарі до завтра щоб всі трішки заспокоїлись.
Я вас всіх обіймаю 🤗💙💛