Доброго дня, така історія :
1) за 12 годин до рейсу дістав імейл про то, що скасовують літак до Лондона , який мав бути о 08:10( British Airlines), натомість дістаю білет на 16:20.
Не встигав вже на інший літак, який вилітав о 14:50. Був змушений дзвонити і міняти його на наступний день 14:50 ( заплативши більше ніж коштували ті два білети раніше)
В Варшаві відмовили взяти мій багаж (сумка 20кг), обгрунтувавши тим, що оскільки я купував обидва білети на двох різних сайтах авіакомпаній ( а не подвійний білет і платив одним платежем за них), то вони не бачать в системі, і аеропорту не надана інформація про мій кінцевий пункт призначення. Те, що я можу показати другий білет окремо - нікого не цікавить, оскільки, вони не бачать мене в системі, то мій багаж вони не перемістять в самому аеропорті. І хоча за англійським законодавством я маю право знаходитися транзитом у Лондоні до 24 годин, виконуючи всі вимоги для цього - теж мені нічого не дає, тому що я маю забрати свій багаж і знову його надати окремо. А щоб в Лондоні забрати багаж - треба пройти border Control 🛂. І оскільки я не маю візи - я його не пройду.
Працівник сказала, що не забрати багаж я теж не можу і вона мене не пустить на поклад. Порадила дзвонити на сайт British Airlines і просити їх поєднати системно мій білет з наступним WestJet.
Зателефонувавши за номером, мені сказали, що оскільки я купляв два окремих білети на двох окремих сайтах, немає можливості їх поєднати системно.
Я вибіг до камер зберігання, взяв тільки декілька трусів і носків зі своєю валізи і зачинив її в камері зберігання в аеропорті Варшаві. Ключ заховав на терені аеропорту і зняв відео, з інструкцією де саме лежить ключ від камери схову.
Навіть якби я купив одним білетом два рейси - то через відміну першого і переназначення іншого - я би все-рівно не мав би поєднаних білетів.
Пройшов всі чек-іни і вже на останній перевірці в літаку - стоїть та сама дівчина, яка мені відмовила на самому початку і каже : "а ти що тут робиш ? Я ж тобі казала, що ти не полетиш". Я кажу, що ви казали за багаж, який не зможу прийняти. Зараз багажу в мене немає. Вона у відповідь: все-рівно я тебе не допущу на літак. Я казала, що ти не маєш візи. Я показую витяг з офіційного сайту уряду Великої Британії, де написані умови, коли віза не потрібна (всі умови я виконую). Вона мені каже, що я не полечу, і що справа йшла не тільки за сумку і що я собі вигадав. Я ігнорую їх, підбігаю до хлопця (теж перевіряв документи на поклад до літака) і прошу його мені допомогти. Розповідаю йому все що сталося. І, виявилося, що та дівчина, коли сказала мені за багаж - анулювала мене як пасажира рейсу, подумавши, що я точно ніяк не полечу. Хоча я цього її не просив і не казав. Останнє, що було в нашій розмові це : дзвони на горячу лінію British Airlines і проси їх, щоб поєднали білети.
Тобто, вона, викреслила мене з системи пасажирів цього рейсу і саме тому почала відстоювати свої дії перед самим літаком, кажучи, що вона казала не тільки про сумку, а взагалі, що я не маю права летіти. Хлопець на ім'я Матеуш все зрозумів, зв'язався по телефону з керівництвом, розказав ситуацію : він не має багажу, в принципі він має право летіти, але його не має в списках ( ще вже прямо під входом на літак, до того всі огляди і турнікети я пройшов ). Його керівник дав добро на то, щоб мене впустили в літак.
Зробив фото тієї дівчини і буду пробувати отримати компенсацію від авіакомпанії, але трішки пізніше, коли емоційно відійду. Через те, що вилетів з Варшави о 16:20, а прилетів о 18:10, рейс до Канади мав наступного дня о 14:50 ( 21 годину чекав в аеропорті Лондона)
Між терміналами пересування в аеропорті London Heathrow можливе без виходу через UK border, перемістившись з терміналу 5 до терміналу 3 - я пройшов security, показавши білет на рейс через 21 годину ( чекін ще не зробив, показав тільки сам чек білету)