«Туристи забрали все» жаліється житель Японії, на обмежені запаси ретро-ігор
Американський дослідник з Кіото Олівер Джіа поскаржився на стан магазинів ретро-ігор у Кіото, звинувативши іноземних мандрівників у знекровленні запасів вінтажних ігор у країні. Він показав обмежений запас свого місцевого магазину ретро-ігор Surugaya.
«Рік тому було безліч ігор Famicom Disk System, але це все, що залишилося. Розділ PS1 напівпорожній. Туристи розібрали все. Я більше не шукаю ретро-ігри у великих містах Японії», — нарікає Джіа.
Джіа додає, що його місцевий Суругая колись пропонував цілих два поверхи ігор, але тепер їх скорочено до одного «Я бачив, як хлопець просто забирає все з і без того мізерної полиці DS».
Проте він наголошує, що не має жодних проблем з людьми, які купують ігри, щоб грати в них. «Я повинен уточнити, що якщо ви турист у Японії та купуєте ці ігри, тому що щиро хочете в них пограти, у мене з вами немає проблем», — каже Цзя. «Та люди, які очищають цілі полиці, щоб зняти з них скальпи в Інтернеті, коли повертаються додому, псують тут усім хобі».
Декілька інших людей у твіттері Jia зазначають, що магазини за межами великих міст все ще мають пристойну кількість запасів, але цілком зрозуміло, що врешті-решт навіть вони спорожніють.
"Попит на ретро-відеоігри та інші подібні ностальгічні речі приходить і зникає. Зараз ми перебуваємо в період високого попиту. Але як тільки цей попит задовольняється, ціни та пропозиція, як правило, знову стабілізуються. В кращому випадку це займе близько п’яти років. Хоча це, безумовно, сумна ситуація, важко зрозуміти, як її можна вирішити; ретро-ігри за своєю природою є «обмеженим» ресурсом, і скальпери та торгові посередники з-за меж Японії, безумовно, прискорюють процес, рано чи пізно ретро-товарів буде ставати все менше – особливо коли ми говоримо про речі, яким понад 30 років."
#Ретро_новини