Привіт усім! Я працюю в дилершипі вже четвертий місяць. Це не реклама авто чи мене як продавця. Я ні в якому разі не кажу, що обов’язково купувати авто у дилера — кожному своє, і тут немає єдиного правильного вибору. Є люди, які чудово розбираються в авто і можуть самостійно обрати та оглянути його. Є й інші, які навіть не знають, як відкрити капот :)
Хочу просто поділитися порадами для тих, хто шукає авто і купує у будь-якого дилера:
• Перед тим як брати авто в кредит, обов’язково розберіться в процентній ставці. Дізнайтесь ставку як на нові, так і на вживані авто. Не погоджуйтеся на високий відсоток. Якщо у вас погана кредитна історія, це все ускладнює, і вам буде важче отримати гарні умови кредитування. Але, все одно, не поспішайте, задавайте питання. Остаточне рішення — чи погоджуватися на умови, чи ні — приймати вам.
• Якщо ви знаєте, що середня процентна ставка на нові авто в Альберті — близько 6%, а вам пропонують ставку 0% чи 1%, це означає, що дилеру дуже потрібно продати це авто. Вони або збільшили ціну самого авто, або готові втратити частину прибутку, або це модель, яку їм важливо продати (наприклад, авто попереднього року). Також такі умови часто пропонують на електрокари, оскільки бізнес намагається збільшити продаж цих авто в Альберті.
• Не поспішайте! Торгуйтеся, намагайтеся купити авто на умовах, які будуть вигідні саме вам.
• Уважно перевіряйте bill of sale. Якщо купуєте додаткову гарантію, переконайтеся, що вам зрозумілі всі її умови. За потреби беріть із собою перекладача.
• І наостанок. Ділершип — це сервіс. Дуже важливо, щоб вам цей сервіс подобався, було зручно, і все було прозоро та відкрито. Тому не поспішайте, зважуйте всі “за” і “проти”, робіть власне дослідження.
Бажаю вам вдалої покупки та гарного настрою!