UU Calgary - Українці в Калгарі 🇺🇦🇨🇦
-
Я знаю навпаки людей яким допомогло. Так, галопом по Європах, так, треба вчити також дома після занять, і все ж. Якщо хтось рік вчиться і нічого не виходить, мабуть треба вже задуматись саме чому, а не казати що «навчання погане»
-
Працівника знайдено. Але. Якщо цікаво, то поділюсь деякими спостереженнями. Можливо комусь допоможе зрозуміти, як цей процес виглядає для працедавця і як зробити так, щоб на вас звернули увагу. Доречі, це вже третій раз даю тут оголошення. Двоє працівників в моїй команді прийшли саме з цього чату. Отже. 1. Перше, що дає вам перевагу - грамотно складене ОНОВЛЕНЕ під заявлену позицію резюме. От чесно, я навіть не читаю резюме, які не оновлені під позицію. Якщо оголошено, що шукають кухаря, а присилають резюме на продавця, то я не буду сидіти і думати як ваш унікальний досвід застосувати на кухні. Це ВАША робота - показати як ваш досвід пристроїти на кухню. Перше враження про вас, як про потенційного працівника, складається саме з резюме. Якщо воно тяп-ляп складене, не оновлене, то воно не зацікавить працедавця. Якщо у вас немає досвіда в цій галузі - ви все ще можете написати гарне резюме акцентуючі ваші soft skills (погугліть шо то і як це гарно подати в резюме). Я читала резюме, в якому волонтерський досвід в оголошеній сфері так грамотно подали, що просто WOW. 2. Якщо я пишу оголошення про роботу тут, то це не означає, що зі мною можна як з подружкою... Хтось прислав мені якийсь страннуватий смайлік і одне слово "робота? " Серйозно? Погугліть що таке "cover letter"... В Канаді є певна культура стосовно переписки з потенційним роботодавцем. Ви дуже сильно виділетесь і покажете певний рівень професійності, якщо напишете декілька строчок, схожих на cover letter і потім вже скинете резюме. Навіть якщо це оголошення з чату. 3. Англійська. Якщо заявлено, що потрібен певний рівень англійської - то це можуть перевірити в першу чергу. По телефону або якщо ви прийшли на job fair. Якщо ваш рівень не достатньо високий, або якщо від хвилювання ви щось можете забути - подумайте наперед що і як ви скажете. Завчіть ці фрази. Погугліть статті про найбільш часті питання на співбесіді - подумайте, як ви на них відповідатимете. Тим більше якщо немає досвіду в цій сфері, то продумайте як ви розповісте в 2-3 реченнях, який ви цінний працівник завдяки вашим soft skills. 4. Готуйтесь до інтерв'ю. Сьогодні мала розмову з менеджером - він розповів, що він хоче бачити в потенційному працівникові... 1. Soft skills які корисні для позиції. Бо певні навички та вміння можна швидко навчитись (мова не про ІТ звісно чи шось подібне), а ось sоft skills не навчиш, це те шо ви або маєте, або ні... 2. Впевненість. (Це можна підготувати і показати) 3. Англійська (теж до певної міри можна підготувати) 4. Дружелюбність/відкритість (посміхайтесь навіть якщо хвилюєтесь, підтримуйте зоровий контакт) На цьому все. Пишіть в приаат якщо є питання. І удачі всім в пошуках роботи.
-
там нема ніякого навчання, то саме, що посади людину за руль машини і скажи їдь, коли вона ніколи не їхала і не розуміє як це і що треба робити!
-
Благодарю, это действительно важно
-
Ну кому что. Эти по мне попса уровня Рамштайн и Линкин парк🤷🤷
-
Для меня да, а в чем проблема? Есть люди также, для которых Раммштайн самая тяжёлая музыка в мире, потому что они другой не слышали🤷
-
Канада відкриває двері у віддалені регіони: постійне проживання через RCIP та FCIP стало ще доступнішим! 🇨🇦 Якщо мрієте про постійне проживання в Канаді (PR), але вас зупиняють жорсткі вимоги до рівня мови чи обмежений список професій, є чудова новина! Уже в березні 2025 року Канада зробить постійними два пілотні проєкти: ✅ Rural Community Immigration Pilot (RCIP) – для сільських регіонів ✅ Francophone Community Immigration Pilot (FCIP) – для франкомовних спільнот Ці програми стануть справжнім шансом для тих, хто готовий будувати своє майбутнє за межами великих міст або має базові знання французької мови. 🔹 RCIP: імміграція в сільські регіони Канади Ця програма спрямована на підтримку малих громад та передбачає залучення нових мешканців у 14 регіонів: 📍 Британська Колумбія – Peace Liard, West Kootenay 📍 Нова Шотландія – Pictou County 📍 Онтаріо – North Bay, Sudbury, Timmins, Sault Ste. Marie, Thunder Bay 📍 Манітоба – Steinbach, Altona/Rhineland, Brandon 📍 Саскачеван – Moose Jaw 📍 Альберта – Claresholm 📍 Британська Колумбія – North Okanagan Shuswap 📝 Основні умови участі: ✔️ Досвід роботи – мінімум 1 рік (1560 годин за останні 3 роки) ✔️ Пропозиція роботи від місцевого роботодавця ✔️ Рівень TEER – від висококваліфікованих професій до робочих спеціальностей (офіціанти, будівельники, водії тощо) ✔️ Випускники місцевих коледжів (2-річна програма) можуть подаватися без досвіду роботи ✔️ Оцінка диплома (ECA) + мовний тест (IELTS, CELPIP) ✔️ Мінімальний рівень мови – CLB 5 (це значно нижче, ніж у Express Entry!) 🔹 FCIP: імміграція через франкомовні громади Програма орієнтована на підтримку французької мови за межами Квебека. Канадська влада хоче залучити іммігрантів, які можуть спілкуватися французькою хоча б на базовому рівні. 🗺 6 регіонів для імміграції через FCIP: 📌 Kelowna (Британська Колумбія) 📌 Acadian Peninsula (Нью-Брансвік) 📌 Sudbury, Timmins, Superior East Region (Онтаріо) 📌 St. Pierre Jolys (Манітоба) 🔹 Основні вимоги: ✔️ Рік досвіду роботи ✔️ Запрошення від роботодавця (будь-який рівень TEER) ✔️ Оцінка диплома (ECA) ✔️ Мінімальний рівень мови – CLB 5 Чому це важливо? Після успішного тестування RNIP (Rural Northern Immigration Pilot) уряд Канади вирішив розширити програму та зробити її постійною. Це великий крок на підтримку регіонального розвитку та збереження французької культури поза Квебеком. 🚀 Переваги нових програм: ✅ Простішi мовні вимоги (CLB 5 замість CLB 7 у Express Entry) ✅ Різноманітні професії – немає жорсткого списку вакансій ✅ Можливість швидко отримати PR, якщо працюєте в одній із громад Що робити вже зараз? 🔹 Почати вивчати французьку – навіть базовий рівень відкриває двері в FCIP! 🔹 Шукати роботодавців у сільських регіонах Канади 🔹 Підготувати документи – оцінку диплома (ECA) та мовний тест Канада робить імміграцію простішою для тих, хто готовий працювати та інтегруватися в місцеві громади! Якщо мрієте про PR, зараз найкращий час діяти! 🇨🇦 👉 @CalgaryNewsUA
-
Рамштайн попса?!.. И линкин парк.. Дожились..
-
Я прекрасно помню, какую музыку вы слушаете. И оно тоже совсем не вяжется с тяжёлым роком, по моему мнению 🙂 Оно вообще-на любителя.. Да и проблем, собственно говоря нету. У каждого своё мнение и вкус. В музыке. И не только
-
Мені особисто курси дуже допомогли, коли я приїхала. Але для цього прикладати зусилля, а не перекладати відповідальність за своє навчання на викладачів. Їм теж важко допомогти засвоїти матеріал 20+ людям. Тож кожен має бути зацікавлений в своєму розвитку самостійно.
-
Не знаю, знакомый канадец преподает на волонтёрских началах, абсолютно бесплатно, тратит своё время свой ресурс что бы помочь. В целом, если прям вообще борода - ищите на Ютубе "английский по плейлистам" там дядька дотошный с ним до б1 дойти можно спокойно и бесплатно. С учётом того что сами сядут, запишут конспект, прослушают, повторят. А так есть кейс, парень в Канаде год, на английском предложение составить не может, набросал ему кучу бесплатных ресурсов - то понос, то золотуха, то пиво. Что бы практиковать разговорный английский есть например приложение gliglish ну или chatgpt. А в целом, спасение утопающих дело самих утопающих, лектор пришёл, выдал материал, как кто его проработал самостоятельно - дело сугубо личное. Так же не знаю как в нашей украинской общине, колумбийские и японские устраивают разговорные клубы. Где все желающие могут прийти попрактиковаться.
-
Я не знаю, что это