UU Calgary - Українці в Калгарі 🇺🇦🇨🇦
-
Да, так и есть. Здесь только магазины, кафе, рестораны, гостиницы. Это как повезёт. Если работа будет в другом месте, то нужно ездить на автобусе.А это как минимум полтора часа до центра. Но хорошо то, что хорошая транспортная развязка. От моего дома ходит три автобуса в направлении Даунтауна, проблем нет. Правда по времени долго ехать.
-
Мені не потрібен центр щоденно. До переїзду в Канаду читала чат та зрозуміла, що спочатку треба знайти гарне житло, потім шукати роботу неподалік від місця проживання. Намагалася саме так робити. Шукала роботу на indeed та jobbank, задаючи параметры пошуку в радіусі місця проживання, але марно.Потім. знову таки, прочитала у чаті, що краще розносити резюме особисто по усім закладам, що навколо. Ходила декілька днів, розносила, спілкувалася. Особисті контакти виявилися результативнішими. Власник ресторану просто захотів допомогти українцям і взяв мене на роботу. Також driving license та health card оформлювала у Regestry Service, що розташований неподалік на плазі поряд з моїм домом. Така історія. Тому, Downtown мені потрібний був щоб з'їздити оформити Fare Enrty, сходити. на Zoomlights, просто погуляти у центрі. У перспективі з карткою Recreation Pass може ще якісь культурні заклади відвідаю у Даунтауні.
-
С такими вопросами лучше к эмиграционным консультантам, чтобы потом не было неприятных ситуаций
-
Доброго ранку друзі. Я маю друга (українець),який приїхав по CUAET відкрив корпорацію ( будівельну) типу LTD, яка має контракти з канадійськими компаніями. Працює сам + кілька чоловік на нього - я один з них. Але я повинен підписати свій трудовий контракт з ЙОГО(а не з канадійською компанією) свіжою(3-5 місяців) компанією(LTD). Моє працевлаштування на нього є комбінацією (з його слів),тобто: я маю робити на нього офіційно - отримувати чеки,та й налоги замість мене має платити його бухгалтер, що з його слів приведе до PR, тому що "Канаді все рівно на кого ти робиш - головне сплачувати податки" + також маю робити на нього як "subcontractor" , надаючи йому invoice за остаточну частину роботи - ту,що зверх годинної(зверх 30 годин/неділю, потрібних для PR). Приклад такого працевлаштування: Від виконаного обсягу роботи всього заробив 5000 $ / місяць. По годинах для отримання PR достатньо 30год (макс 40ч/тиждень) потрібно відпрацювати, тоді: - Встановлюємо (мій земляк як директор фірми) мінімальну годинну ціну за роботу, наприклад 20 $/година. Оплата в годинах: 32х20$х4 тижні = 2560$/міс - як найманий працівник. З 2560$ виконується оплата податків раз на дві неділі - типу офіційно для PR. Чеком , тобто invoice (на руки,як subcontractor) = 5000-2560 = 2440$ на руки - це як "subcontractor", де ця сума оподатковується в кінці року - саме з цієї суми (з цих invoice,що накопичувалися при видачі зарплатні) я маю списувати розходні матеріалі , такі як бензин, будівельні матеріали, тощо. І лише після цього,на остаточну суму, я маю сплачувати податки самостійно(як subcontractor - "self-employment", тобто як фірма),а значить податків має бути менше. Звідси і питання,чи зможу отримати PR за таким працевлаштуванням?? То хочу зрозуміти - чи то макарони мені на вуха вішають,чи таке дійсно можливо.. Дякую дуже, якщо відповісте) Можна також у ПП
-
Підкажіть, будь-ласка, якщо до 31.03 не отримати ворк перміт, потім в Канаді його якось законно отримати можна чи ні? Справа в тому, що в мене з чоловіком віза вклеєна, а дитини поки не готова. Думали, може чоловік полетить сам, а я пізніше, як дитини паспорт буде готов, але якщо ворк перміт ставити будуть тільки до березня, то потім що робити з роботою🤔
-
Добрий день! Підкажіть, будь ласка, ви не робили ніяку передплату? Вже по приїзду оплачували проживання?