Доброго ранку друзі.
Я маю друга (українець),який приїхав по CUAET відкрив корпорацію ( будівельну) типу LTD, яка має контракти з канадійськими компаніями.
Працює сам + кілька чоловік на нього - я один з них.
Але я повинен підписати свій трудовий контракт з ЙОГО(а не з канадійською компанією) свіжою(3-5 місяців) компанією(LTD).
Моє працевлаштування на нього є комбінацією (з його слів),тобто:
я маю робити на нього офіційно - отримувати чеки,та й налоги замість мене має платити його бухгалтер, що з його слів приведе до PR, тому що "Канаді все рівно на кого ти робиш - головне сплачувати податки" + також маю робити на нього як "subcontractor" , надаючи йому invoice за остаточну частину роботи - ту,що зверх годинної(зверх 30 годин/неділю, потрібних для PR).
Приклад такого працевлаштування:
Від виконаного обсягу роботи всього заробив 5000 $ / місяць.
По годинах для отримання PR достатньо 30год (макс 40ч/тиждень) потрібно відпрацювати, тоді:
- Встановлюємо (мій земляк як директор фірми) мінімальну годинну ціну за роботу, наприклад 20 $/година.
Оплата в годинах:
32х20$х4 тижні = 2560$/міс -
як найманий працівник.
З 2560$ виконується оплата податків раз на дві неділі - типу офіційно для PR.
Чеком , тобто invoice (на руки,як subcontractor) = 5000-2560 = 2440$ на руки - це як "subcontractor", де ця сума оподатковується в кінці року - саме з цієї суми (з цих invoice,що накопичувалися при видачі зарплатні) я маю списувати розходні матеріалі , такі як бензин, будівельні матеріали, тощо.
І лише після цього,на остаточну суму, я маю сплачувати податки самостійно(як subcontractor -
"self-employment", тобто як фірма),а значить податків має бути менше.
Звідси і питання,чи зможу отримати PR за таким працевлаштуванням??
То хочу зрозуміти - чи то макарони мені на вуха вішають,чи таке дійсно можливо..
Дякую дуже, якщо відповісте)
Можна також у ПП