UU Calgary - Українці в Калгарі 🇺🇦🇨🇦
-
хай! подскажите куда записатся на курсы Англиш?
-
На шонеси в суперсторе свинина за дёшево
-
1779 долл/год на укр.права, оплата помесячно, 2 водителя, стаж вождения 15+.
-
- 26, может я чего то не понимаю?))
-
Всім привіт. Можливо хтось здає кімнату? З радістю стану вашим сусідом. Порядок та вчасну оплату гарантую.
-
Мы на такси обычно уезжаем
-
Мы перерыли кучу инфы, пересмотрели блогеров которые летели через Лондон, вобще для нас не нужна виза транзитная, если мы улетаем в этот же день и есть виза Канады, но, вопрос пустят ли в самолёт до Лондона.. Мне одна девушка объясняла что в Лондон нужно прилететь не лоукостом
-
Дуже багато житла здається. Прогуляйтесь по вулицях, можна заходити і дивитись. 5 будинків в 3х кварталах
-
Мій шлях до Driver License. Частина 3. Єдино що з Валіком задню парковку тренірував раз на Нортвесті, і раз взяв урок у драшковій автошколі, але вони прислали якогось нервового інструктора (я про це окрему нотатку робив), і тому більше не хотів з ним, бо випив багато валеріанки після того брашапу. І ось коли Ромко підігнав тачку, то він мене почав вчити їздити. Ромко – надаскать, має 20-річний стаж водіння і нічим - ні в майстерності, ні в педагогічному таланті - не уступає легендарному Драшкові. Будучи по соціотипу Драйзером (для нелюбителів соціоники – ISFJ по MBTI), тобто обладаючи покерфейсом і емоційністю термінатора, він мене три місяця натаскував так, ніби готував на роль дублера-каскадера Боббі-Блискавки, якби хтось ото знімав фільм «Біла тростина калібру 7,62» по повісті Онджея Неффа. Так, легке срібло покрило і його скроні, і моя волюнтаристська самовпененість трохи підточилася, врешті я перестав спати без світла, але finis coronat opus, як казали ровесники Цезаря. Тому, коли я після цих курсів поїхав здавати на права в Саузленд Реджістрі (в Нортхілл реджістрі більше ні ногой, єстєсна), то був спокійний як удав, познавший суть тщєти і суєту суєт, і очи мої були ясні як у лицаря-паладіна з першого, доісторичного Варкрафта. Правда, моя оцінка може різнитися з оцінкою мого стану тим же самим Ромком, але між нами емоційна пропасть, тому те, що для мене природньо, його мозок може інтерпретувати по-своєму. До речі приходьте на мою лекцію по аспектоніці і типах відносин, яку я проводитиму в березні, анонс буде в телеграм-групі idealchyk (офтоп). Так ось, Саузленд Реджистрі мені підказав камарад Сірога, з яким ми влітку рубалися в мафію в парках - він з бодуна туди пішов і здав на фул-файв з першого разу, що переконало мене в тім, що як мінімум люди там працюють добрі. Екзаменував мене китаєць, старший пацан. Як і казав Ромко «вони дивляться в першу чергу наскільки ти себе впевнено ведеш за кермом» і був, мабуть таки правий, бо набрав я лише 30 балів, а, мабуть, екзаменатор міг би і більше дописати, якби хотів. Говорити з екзаменатором не годиться під час екзамену, єдино що коли їздили ми по сніжних кочках жилих зон, а там були прямо льодяні тороси на дорозі, де тут і там стирчали трубі вмерзлих в лід пароплавів, літаючих тарілок і іншого заліза, то я сказав «ай ноу, зет хіа 40 км пер хауар, бат сьорфіс оф роуд із туу бед, аєм драйвінг слоу бікоз сейфеті», і мужик точно зрозумів, бо obstruct traffic мені не вліпив. Врешті, коли ми повернулися до реджистрі і ще сиділи в машині, я всі свої косяки вже знав, і тому коли батоно мені про них розказував, карта моїх злочинів , була у мене перед очима як на екрані, коли повтором гол показують з різних ракурсів. Я, між тим, пробував домислити як же буде виглядати отой розділ між «я все зробив правильно» і «не переживайте, в наступний раз здасте». «Ю пассед», - завершив інструктор. «В смислі?», - кажу. «Там здав, Миколо чи як тебе там, йди формляйся, шо не ясно». Ну собсна, тут не те щоби емоції підвалили (я був як удав), а тіпа як Сізіф з каменюкою таки виліз на горку. Засим завершую свою сповнену болі і розпачу оповідь і наголошую, готуйтеся скурві діти, і до тесту на компі, і до їзди. Дорога тут каверзна: вони на червоне повертають, у них світафори зеленим не блимають, у них пішоход хуже священної корови в долині Гангу – готуйтеся! І буде вам удача!
-
Мій шлях до Driver License . Частина 2. Шоб відірвати її від СМСок, я улещував, називав Індірою Ганді, апсарою і Сітою з Рамаяни. Вона тішилася, але педагогічні дані у неї від того не дуже розвинулися. Тим не менше, практика своє дала, бо коли я пішов здавати другий раз в те саме реджістрі, то вже був пуганий і осторожний, тому записався на GDL. Попався мені той самий екзаменатор, який фізично і ментально майже восстановився після першого екзамена, єдино що смикався, коли я поворотнік включав і потирав амулети, якими безпосередньо перед екзаменом обвішався як Брєжнєв медалями. Другий екзамен я теж не здав. Хоча дуже старався, їздив вкрай уважно і навіть заробив собі короткотривалу зизоокість, бо лівим оком контролював трафік, а правим – нещасного, но апасного екзаменатора, аби він мене не пирнув гандасою (кривий індійский ніж). Спалився я на злочинній неуважності. Виконавши чістєйший паралелпаркінг і почувши шось типу "яволь зергут" (лише по-англійськи), я вирулив на дорогу і ідеальнєйше встроївся в трафік. І тут очі екзаменатора спалахнули зеленим, як у сатани в фільмі Ігоря Маслєннікова "Філіп Траум", з писка показався і затріпотів роздвоєний язик, і королівський кобр зашипів: "А тут плейграундзона, а ти їдеш більше 30". В його правому і лівому оці світилися неоном слова Помста і Закон. Доля мене до такого не готувала, тому вернувся я в реджистрі в растроєних чуствах і не побажав розбирати косяки, бо екзаменатори після тесту розказують шо не так було. Потім, коли мені прийшла роздруківка з реджистрі, я побачив, що мені дописали бонусом ще один фейл, буцімто я не пропустив пішоходів, а то було коли ми повертали вже у дівр до реджистрі, на дальнім кінці дороги, на лінії горизонту, якась бабка якраз занесла одну ногу на тротуар, а другою ще стояла на грішній проїжджій частині. Ну косяк так собі, явно бонусний, тіпа контрольного пострілу в мене. Після отих двох випадків я шось притух здавати.
-
Мій шлях до Driver License (драма з 3 частин без антракта). Частина 1. Моя історія здачі на канацкі права довга і не дуже смішна. Ще сидячи в карантині, я, щоб відпочити від круглодобової розсилки резюме, в перервах вчив мєсні особливості правил дорожнього руху, і це таки дало результат, бо в реджистрі на 7 клас я здав з першого разу. В той же час там була ще одна українська сім'я, яка привела з собою на здачу компо-тесту атца сємєйства - шоферюгу з 25-літнім стажем, який завалил тест, бо не готувався. Ця легка побіда на початках придала мені борзоти і наглості, я найняв індуску-автоінструктора, вона ж власниця автошколи на одну машину, і катався з нею по калгарях, аби , так скать, адаптуватися, бо у мене стаж водіння не великий-раз, по міліоннику я не їздив-два-с, машини останні роки не мав-три-с, очково і , в більшій мірі, нерозумно без пракхтичної підготовки-чотири-с. Внєшнє симпатичне дітя Індостану по більшій мірі лупилося в свій телефон, аби я не відволікав від смсок казала, шо я їжджу нормально, і лише один раз натиснула на педаль тормоза, коли я, окрильонний похвалою, в даунтауні попробував на червоне поїхати. Ащем, після кількох уроків відвезла мене в НортХіл-реджистрі, сказала "у мене тут парєнь знайомий", дала ключі від машини і сказала "здавай". Парєнь виявився стройним фактурним представником не то північної Індії, нето шота в етом родє, общім манєрний куртизан, від яких старшокласніці в панталончики пісяються. Я його попередив що «інгліш ніхт ферштейн», він сказав – «ноуворі, я вас, таких довбо...бів по три на день екзаменую», і ми поїхали тестуватися. А я, тре скать, одразу на фул подався, бо думаю, ну а шо. Через пісят хвилин з пасажирсько-екзаменаторського місця вилазив посивілий дідо з тремтящими руками і пустим поглядом людини, яка втратила віру в життя. Перший тест я завалив по совокупності гріхів, гріхи були не тяжкими, але їх було забагато, мабуть. Чи то через те, що я священну індійську тварину кота на зебрі переїхав, чи через те, що по тротуару погнався за пішоходом, який на червоне перебігав - не знаю - але до мене дійшли чутки, що вони, індійська мафія екзаменаторів, потім опівночі в зоопарку на г..мні слона клялися, що допоки води Інду будуть текти, допоки лагерстремія буде цвісти, і допоки стоїть Калгарі, то не буде мені прав водійських і рихт! Так чи інакше, я не здав і тому ще трохи потренірувався з тією самою дівахою.
-
Сейчас тоже читаем - www.gov.uk/check-uk-visa/y/ukraine/transit/somewhere_else/yes. Есть только оговорка это решение офицера: Transiting without a visa is decided by the immigration officer at the border. You will not be allowed to transit if they decide you need a visa, so you might want to apply for a transit visa before you travel. Есть еще кто то с положительным кейсом, не хотим застрять всей семьей?
-
Авжеж перший
-
Спасибо. Посмотрю
-
Ні, так як після 18 дають робочу візу ,а не студентську. Вам потрібно поступити в вуз, взяти у них документи,що вас беруть і тоді подавати на стаді перміт