Як деякі люди "обсирають" діяльність волонтерів. Про проблеми не говорити. Своєї думки не озвучувати. Свій час витрачати. Прислухатись до "порад" тих, хто волонтерить з дивану - їм видніше.
За мову так перекрутили, що взагалі втратили головний посил волонтера.
А пані Тетяна просто попросила бути людьми, нести відповідальність за свої дії (записався - прийди), не розпалювать ворожнечи через мову хоч у Канаді (під Бахмутом зараз гинуть і україномовні і російськомовні українці), москальскі снаряди знищують усіх однаково.
Взагалі, адміни, можна і я накину "гівна на вентилятор"? Мову треба залишити політикам. Це їх фішка. Перед виборами, зазвичай. Ну і зараз, звичайно. Це ж так добре списати усі проблеми на мову. Не тотальна корупція знищила українську армію. Це все мова. Це вона розікрала танкові бригади, акумулятори до БТРів, це мова винна у відсутності ПВО на початок війни, та і мова, мабуть, вивезла переважну більшість родичей та дітей українських політиків за пару днів до початку війни. І привезе їх назад після перемоги... З 2014 року було очевидно, що все закінчиться великою війною, але клята мова не давала нічого зробити. Як тільки потрібно було перестати красти, так одразу мова тут як тут. А хіба мова дозволить під час війни купити для армії яйця за нормальними цінами? Ні-ні, лиш по 17 грн за штуку. Та і гумунітарку мова продає направо і наліво... А? Що?! Це робили і роблять конкретні люди?! З прізвищами і рахунками закордоном, з нерухомістю у Великобританії і громадянством інших країн?! Ні-ні!!! Це все мова!!!
Коротше. Волонтери. Ви молодці. Ви все правильно говорите - проблема у людях. Завжди у кожній нації є невеличкій відсоток мудаків. Мабуть, їх навіть було б корректно винести у окрему націю. Націю мудаків. І ці мудаки вам "виносять мізки". Я в Україні працював із людьми і добре знаю, що один мудак за день портить цей день. Бажаю вам поменше стикатись із мудаками.
Ну а тепер чекаю гнівні коментарі тих, хто прочитав мій коментар по діагоналі і чомусь вирішив, що я "наїхав" на мову, а не на мудаків, які розмовляють усіма мовами світу.
Ні, не все. Ставлю жирну крапку: тут мова має величезне значення - англійська (франкофони, не кидайте у мене каміння). А розказувати кому якою мовою размовляти в Україні, ми, шановні, не маємо морального права. Тим, хто залишився під обстрілами, видніше. І вони самі зроблять свій вибір.